PRLAINOVIĆ PRED ODLAZAK NA SP: Dok ova generacija traje, zlato je jedini cilj
Foto: Dado Đilas

DELFINI BRANE TRON

PRLAINOVIĆ PRED ODLAZAK NA SP: Dok ova generacija traje, zlato je jedini cilj

Ostali sportovi -

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović rekao je večeras da njegova ekipa ne beži od uloge favorita na predstojećem Svetskom prvenstvu i dodao da olimpijski prvaci u Budimpeštu putuju mirni.

"Idemo u Budimpeštu svesni da smo favoriti, ali mirni, bez neke ogromne tenzije. Idemo mirni, to sad sebi možemo da dopustimo", rekao je Prlainović novinarima na bazenu Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović".

Aktuelni šampioni sveta sutra putuju za Budimpeštu, a na šampionatu u Madjarskoj će se takmičiti u Grupi C sa selekcijama Južne Afrike, Grče i Španije.

"U ponedeljak počinje najveće takmičenje, posle Olimpijskih igara, za svakog vaterpolistu. Igra se u Budimpeštu na tom najčuvenijem bazenu, jednom od najlepših na svetu. Tamo smo imali dobra iskustva u prošlosti, nadam se da će tako biti i ovog puta", rekao je Prlainović.

Srbija prvi meč igra u ponedeljak protiv Južne Afrike.

"Za početak imamo Južnu Afriku, jednu od najslabijih ekipa na celom turniru, a posle toga idu ozbiljniji protivnici. Španija i Grčka će nam biti prava mera, pravi protivnici. Očekujem da se u toku turnira dižemo, da dižemo formu, da opet bude pravi od četvrfinala pa na dalje. To je neki plan", rekao je Prlainović.

Na pitanje novinara koje su ambicije nacionalne selekcije, Prlainović je imao kratak odgovor: "Zlato".

"Dok je ova generacija... Ja ne bih ni bio tu da su neke druge ambicije", dodao je on.

Prlainović je naveo i da razume da sve druge reprezentacije žele da savladaju olimpijske, svetske i evropske šampione.

"Ako nas neko pobedi ja ću pružiti ruku. Sportski je da se drugi nadaju da nam uzmu skalp, ali sportski je i da mi želimo da ostanemo na vrhu", rekao je Prlainović.

Kao najveće konkurente Srbiji Prlainović je istakao selekcije Mađarske, Hrvatske i Italije.

"To su tri ekipe koje se uz nas izdvajaju kao favoriti. Posle njih slede Grčka i Crna Gora. Zanima me i kako ćem izgledati SAD i Španija... To je osam ekipa koje će odlučivati o medaljama", rekao je Prlainović.

(Beta, Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Vruće kuglice i kod UEFA ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track