SVI ŽELE U SPLIT: Na Adi Ciganliji zvanično počelo Državno finale Sportskih igara mladih
Sportske igre mladih, Foto: Sportske igre mladih

Borba u deset sportova

SVI ŽELE U SPLIT: Na Adi Ciganliji zvanično počelo Državno finale Sportskih igara mladih

Ostali sportovi -

Državno finale Sportskih igara mladih i zvanično je počelo u utorak, 18. jula 2017, svečanim otvaranjem, na rukometnim terenima Ade Ciganlije u Beogradu.

Bilo je sjajno videti ovoliko dečaka i devojčica iz gradova širom Srbije. Od utorka do petka klinci će se boriti u deset sportova, za državne prvake.

Pobednici u deset sportova putuju u Split na Međunarodno finale, koje će se održati sredinom avgusta.

Igre je zvanično otvorila Ivana Jovanović, predsednik Sportskih igara mladih Srbije, koja se zahvalila učesnicima na dosadašnjim pobedama i druženju.

– Veliko mi je zadovoljstvo što vas mogu pozdraviti. Uspešno završavamo četvru godinu Sportskih igara mladih u Srbiji. Hvala visokom pokrovitelju Vladi Republike Srbije i svim ostalim sponzorima i partnerima. Deca zaista uživaju. Za nas su svi pobednici. Idemo u nove pobede, na redu su mečevi na Adi i zaista je sjajno biti deo najlepše sportske priče – deo je izlaganja Ivane Jovanović, predsednice Sportskih igara mladih Srbije.

foto: Sportske igre mladih

Inače, u ponedeljak je održan žreb za sve ekipne sportive, dok se žreb za pojedinačne sportive radi pred početak svakog sporta. Dueli Državnog finala startovali su danas.

Finalna takmičenja planirana su u dve faze. Prva grupa – rukomet, basket 3x3, tenis, stoni tenis i šah igraju se u utorak i sredu. Druga grupa – mali fudbal, odbojka, između dve vatre i odbojka na pesku igraće se u četvrtak i petak.

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: SIM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja