TUŽNA SUDBINA NAJLEPŠE ATLETIČARKE SVETA: Sliku pokojnog brata nosi ispod dresa, a kada ne trči radi u austrijskoj vojsci
Foto: Printskrin/Instagram

OBORILA REKORD AUSTRIJE NA SP U LONDONU

TUŽNA SUDBINA NAJLEPŠE ATLETIČARKE SVETA: Sliku pokojnog brata nosi ispod dresa, a kada ne trči radi u austrijskoj vojsci

Ostali sportovi -

Atletičarka Ivona Dadić (23) osvojila je šesto mesto na Svetskom prvenstvu u Londonu, u disciplini sedmoboj, a njena tužna životna priča obišla je region.

U martu ove godine osvojila je u Beogradu srebro na Evropskom dvoranskom prvenstvu u petoboju, a ima i bronzu sa EP u sedmoboju prošle godine. Njeni roditelji, Nino i Danica, poreklom su iz Hrvatske.

- U Austriju sam došla sa deset godina i počela trenirati atletiku. Austrijska državljanka postala sam s 13 godina - započela je svoju ispovest Ivona koja je srušila rekord Austrije na SP u Lonodnu.

- Posle lošeg nastupa u skoku u dalj, mislila sam da neću biti tako dobro plasirana. Povratak u vrh usledio je nakon bacanja koplja. Inače, najviše bodova osvojila sam u trci na 100 metara sa preponama. Imam još puno potencijala. Petoboj i sedmoboj su moj izbor i sigurno neću početi da treniram isključivo jednu disciplinu – rekla je Ivona.

Već ste jednom nastupili na tom stadionu, na OI 2012. godine.

- Bilo mi je to prvo veliko takmičenje. Uvek ću pamtiti nastup pred 80.000 gledalaca. Zanimljivo je da su me ruski mediji tada proglasili najlepšom sportistkinjom Igara.

U Austriji vas zovu princeza?

- Valjda zbog ružičaste boje dresa - kaže Ivona koja je zaposlena u austrijskoj vojsci.

Korporal Dadic ist bereit! ???✌ #bundesheer #ReadyforRio #happygirl #fotoshooting #funny #day

A post shared by Ivona Dadic (@ivona.dadic) on

Pre devet godina dogodila joj se porodična tragedija, kada joj je poginuo brat Ivan.

- U spomen na brata i tu strašnu tragediju imam tetoviranog goluba sa imenom brata Ivana, a na svakom takmičenju ispod dresa nosim njegovu sliku za koju verujem da mi donosi sreću. I tako želim da moj brat zauvek bude sa mnom. Jako mi nedostaje – rekla je Ivona.

kurir.rs / večernji.hr

foto: Printskrin/Instagram

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko Đukiću drma Stolicu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track