VIKTOR NEMEŠ ŠAMPION PLANETE: Srpski rvač u finalu pobedio branioca titule i osvojio zlato na SP u Francuskoj
Foto: Printscreen

BRAVO MAJSTORE

VIKTOR NEMEŠ ŠAMPION PLANETE: Srpski rvač u finalu pobedio branioca titule i osvojio zlato na SP u Francuskoj

Ostali sportovi -

Srpski rvač Viktor Nemeš osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

Srpski rvač Viktor Nemeš u finalu Svetskog prvenstva grčko-rimskim stilom, u kategoriji do 75 kilograma, osvojio je zlatnu medalju pošto je bio bolji od Rusa Aleksandra Čekirkina (4:1).

foto: Printscreen

Na samom početku borbe Nemeš je zadobio ranu na glavi koja mu je krvarila, te je morala da reaguje lekarska služba koja mu je zavila glavu, nakon čega je meč nastavljen.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Nemeš je u prvom kolu savladao Iranca Saida Morada Abdvalija sa 2:1, da bi potom u osmini finala sa 3:1 bio bolji od Kazahstanca Maksata Jerežepova, a u četvrtfinalu je pobedio Jermena Karapeta Čalhana sa 2:1.

Srpski rvač je u polufinalu ubedljivim rezultatom 7:0 pobedio Belorusa Kazbeka Kiolu.

1 / 13 Foto: Printscreen

Nemešu je ovo treća medalja na velikim takmičenjima, ali prva zlatna, nakon srebra na prvenstvu Evrope u Rigi 2016. i srebra na Evropskim igrama 2015. godine u Bakuu.

Zlitni Viktor Nemes ????????

A post shared by Davor Stefanek (@davorstefanek) on

ČESTITKE OD PREDSEDNIKA SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskom reprezentativcu u rvanju Viktoru Nemešu osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu, koje se održava u Parizu.

"Verujem da je za Vas ovo najsjajniji trenutak u karijeri, imajući u vidu da je ovo Vaša prva titula svetskog prvaka. Za Srbiju i njene građane Vaša titula je dokaz da u ovom sportu, kao jednoj od najstarijih disciplina, imamo vrhunske sportiste, koji na svakom takmičenju dostojanstveno i časno predstavljaju svoju zemlju", naveo je Vučić.

"Nadam se da ćete i ubuduće postizati ovako izuzetne rezultate“", istakao je u čestitki predsednik Vučić.

Udovičić čestitao rvaču Viktoru Nemešu zlato na SP

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je rvaču Viktoru Nemešu osvajanje zlatne medalje u grčko-rimskom stilu na Svetskom prvenstvu u Parizu. "Sjajan niz srpske dominacije na svetskoj rvačkoj sceni se nastavlja! Srbija je danas dobila novog svetskog šampiona u rvanju Viktora Nemeša! Čestitam Viktoru, njegovom stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije! Hvala što se još jednom srpska zastava vijorila na svetskom postolju na ponos svih nas! Svaka čast!", navodi se u čestitki Udovičića.

foto: Pritnscreen

kurir.rs / kurir sport

foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Binić objasnio. Ovako funkcioniše FSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track