SPEKTAKL U PRESTONICI: U subotu šesto MMA prvenstvo Beograda
Foto: Profimedia

VEČE BORBI

SPEKTAKL U PRESTONICI: U subotu šesto MMA prvenstvo Beograda

Ostali sportovi -

Šesto otvoreno MMA prvenstvo Beograda biće održano predstojeće subote na platou ispred šoping centra Delta Siti (City), saopštili su organizatori.

Učešće na tom takmičenju potvrdilo je 30 klubova iz Srbije, Rusije, Crne Gore i Makedonije.

Program se sastoji iz dva dela. Od 10.00 do 20.00 biće održane borbe u amaterskoj konkurenciji, a centralni dogadjaj rezervisan je za večernji termin. Reč je o finalnim borbama MMA turniru na kojem će se takmičari boriti za titule prvaka Beograda u nekoliko kategorija.

U amaterskom delu runde traju dva puta po tri minuta, takmičari nose zaštitne kacige, gume za zube, rukavice i zaštitu za potkolenice.

"Nije suština nasilje i tuča kako mnogi misle. Problem je što su se ljudi ovde otudjili od sporta i zdravog života, zbog materijalnih ili emotivnih problema. Ovo je sport kao i svaki drugi. Karate na primer postaje olimpijski sport a mi se nadamo da će uskoro to postati i MMA. Ima najava da bi to moglo da se dogodi već 2024. godine", rekao je predsednik MMA saveza Beograda Stevan Tuović.

On je dodao da u Srbiji ima 80 registrovanih MMA boraca od kojih će njih 50 nastupati na ovom turniru.

Ulaz je slobodan, a besplatne karte svi zainteresovani mogu rezervisati i preuzeti na info pultu Delta Sitija, do 29. septembra, uz lični dokument. Broj ulaznica je ograničen, dodaju organizatori u saopštenju.

kurir.rs / Beta

foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li je Lukakuov penis najveći problem engleskog fudbala?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track