ČETIRI MEDALJE ZA SRBIJU: Reprezentativci dominirali na Balkan Boulu
Foto: SAAF

dva zlata, srebro i bronza

ČETIRI MEDALJE ZA SRBIJU: Reprezentativci dominirali na Balkan Boulu

Ostali sportovi -

Reprezentacija Srbije okitila se sa dva zlatna odličja na trećem Balkan Bowlu, prvenstvu Balkana u američkom fudbalu koje se proteklog vikenda održalo u Somboru.

Timovi Srbije koji su se takmičili u kontaktnoj (tackle) i beskontaktnoj verziji američkog fudbala (flag football) odbranili su šampionski pehar osvojen pre godinu dana na istom takmičenju.

Ženska fleg fudbal selekcija osvojila je srebro, dok je podmladak, pionirski uzrast do 15 godina, dobio bronzanu medalju.

1 / 7 Foto: SAAF

Pored Srbije, uspešan nastup imala je i selekcija Slovenije, koja je zlatne medalje osvojila u ženskoj i pionirskoj konkurenciji fleg fudbala.

Treći po redu Balkan Bowl okupio je oko 200 sportista iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, koji su se takmičili takmičili u četiri kategorije: U15 fleg fudbal (beskontakna verzija, za uzrast do 15 godina), fleg fudbal u ženskoj konkurenciji, fleg fudbal u muškoj konkurenciji (stariji od 15 godina), kontaktni američki fudbal „9–9” seniori.

Koorganizator takmičenja, Savez američkog fudbala Vojvodine (SAFV), imao je takođe svoje predstavničke timove u sve četiri kategorije, a naročitu pažnju privukao je nastup Bosne i Hercegovine koja se okupila prvi put i kojoj je ovo balkansko prvenstvo bilo prvo zvanično takmičenje pod zastavom svoje zemlje.

Osim takmičarskog dela, na upravo završenom Balkan Bowlu organizovani su i brojni drugi sadržaji: takmičenje igrača ofanzivne i defanzivne linije na kojem je pobedio Aleksandar Blažić iz Inđije, zatim seminari, prezentacije, klinike o prevenciji povreda u američkom fudbalu, o antidoping pravilima, i slično.

Predstavnici nacionalnih saveza napravili su i prvi korak ka formiranju balkanske federacije, potpisivanjem protokola o saradnji, a kao krajnji cilj jeste unapređenje razvoja američkog fudbala u regionu i njegova popularizacija.

Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) i Savez američkog fudbala Vojvodine (SAFV) su drugu zaredom uspešno organizovali Balkan Bowl, a uz svesrdnu pomoć Grada Sombora, Sportskog saveza Grada Sombora, Kluba američkog fudbala Celtis i Sportskog centra „Soko” iz Sombora. Više informacija o ovog jedinstvenom događaju u regionu možete pronaći na zvaničnom sajtu Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF), kao i na zvaničnim društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: SAAF

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track