DVE MEDALJE ZA SRBIJU: Stojadinov vicešampionski, Bunčić bronzani
Foto: Promo

Džudo

DVE MEDALJE ZA SRBIJU: Stojadinov vicešampionski, Bunčić bronzani

Ostali sportovi -

Srpski džudisti još jednom su obradovali odličnim rezultatima na međunarodnoj sportskoj sceni. Andrea Stojadinov ( do 48 kg) i Strahinja Bunčić ( do 66 kg) osvojili su srebro odnosno bronzu prvog dana Evropskog prvenstva za mlađe seniore čiji je domaćin Podgorica.

Andrea Stojadinov višestruka šampionka Evrope u kadetskoj konkurenciji sada je obradovala srpsku sportsku javnost i medaljom na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore.

-Učešće na ovom Evropskom prvenstvu uopšte nije bilo u planu za mene. Čak sam se i u prvoj borbi povredila. Rame je bilo u takvom stanju da nisam bila sigurna da li ću nastaviti. Ipak srebrna medalja u konkurenciji zaista odličnih i to pre svega starijih i iskusnih takmičarki je zaista odličan završetak učešća na takmičenju u Podgorici -rekla je kroz sa prepoznatljivim osmeh Andrea Stojadinov, vicešampionka Evrope.

Na putu do pobediničkog postolja Andrea Stojadinov pobedila je Elenu Idalgo iz Španije, Madaliu Moica iz Rumunije i Joanu Đogo iz Portugala. Ipak druga Portugalka, Marija Sidero koja je srpsku šampionku čekala u finalu (kao i povreda ramena) ovoga puta bila je jača od Stojadinov.

foto: Promo

Strahinja Bunčić u konkurenciji do 66 kilograma osvojio je drugu medalju za Srbiju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Podgorici. Bunčić je u prvom duelu na EP pobedio Luigija Brudetija iz Italije (wazari). U drugom rešio je i odličnog Petra Zadra ( BiH) odličnog borca i uvek nezgodnog protivnika takođe na wazari. U polufinalu na žalost gubi od odličnog Rusa Aleksandra Kulikovskog iponom. Ipak mogućnost da se domogne evropskog odličja, Bunčić je iskoristio na najbolji način u meču sa odličnim Belgjiancom Gourgenu Aleksanyan-om.

-Imao sam jako teške mečeve od kojih sam dva rešio na zlatni bod u produžetku. Ipak kada vidim rezultat koji je sasvim zasluženo došao posle petog mesta na Evropskom juniorskom i sedmog na prošlogodišnjem izdanju na U 23 zaista sam zadovoljan. Ovo je najbolji nastavak odličnih rezultata i najbolja motivacija za period koji dolazi istakao je Strahinja Bunčić.

Kurir sport, Foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kad Jokić prevaspitava?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track