ALEKSANDAR KUKOLJ JE ČOVEK OD REČI: Svetski broj 1 preko Kurira obećao zlato i osvojio ga na Gran priju u Hagu
Foto: IJF (Medunarodna džudo federacija)

veliki uspeh našeg šampiona

ALEKSANDAR KUKOLJ JE ČOVEK OD REČI: Svetski broj 1 preko Kurira obećao zlato i osvojio ga na Gran priju u Hagu

Ostali sportovi -

Sjaj ove zlatne medalje iz Haga posebno dobija na težini jer je ovo prvo najsjajnije odličje našeg šampiona na nekom Gran priju

Aleksandar Kukolj je čovek od reči!

Posle najave u Kuriru da će na Gran priju u Hagu napasti zlato, naš proslavljeni džudista se iz Holandije zaista vratio ispunjenog obećanja i sa - najsjajnijim odličjem.

Kukolj (beli kimono) pobeđuje Mihaila Marćitana iz UAE, foto: IJF (Medunarodna džudo federacija)

Srpski džudsta je očekivano, onako kako smo i navikli, počeo učešče na Gran priju u Hagu.

Kao prvi nosilac u kategoriji do 90 kilograma, Kukolj je u prvom kolu bio slobodan, da bi u drugom bio bolji od Mihaila Marćitana (Ujedinjeni arapski emirati) koga je savladao iponom.

U meču za pobednika grupe Kukolj rešava još jednog protivnika, ovog puta domaćeg takmičara, Basa van Empelena na vazari čime se izborio za polufinale.

U duelu koji je vodio u veliko finale Kukolj je bio bolji od Poljaka Rafala Kozlovskog da bi u borbi za zlato savladao i ruskog džudistu Magomeda Magomedova.

Potez za zlato: Finalna borba u Hagu, foto: IJF (Medunarodna džudo federacija)

- Izuzetno se lepo osećam! Inače nisam sklon euforiji, koji god rezultat da postignem, ali mi je ovaj uspeh veoma bitan posle malo težeg perioda, povrede i male rezultatske krize na poslednja dva takmičenja - kaže Kukolj za Portal Kurira.

Sjaj ove zlatne medalje iz Haga posebno dobija na težini jer je ovo prvo najsjajnije odličje našeg šampiona na nekom Gran priju.

- Da, probio sam led zlatom na Gran priju - uz osmeh kaže Kukolj.

- Ovo takmičenje u Hagu jedno je onih sa najvišeg nivoa. Konkurencija nije bila kao što se očekuje na predstojećem Grend slemu u Tokiju, ali je ipak bila prilično jaka. Zadovoljan sam načinom na koji sam se borio. U glavi sam bio jako oštar i veoma motivisan i mojim protivnicima nisam ostavio ni promil šansi - ponosno ističe Aleksandar Kukolj.

Posle velikog uspeha u Hagu, naš šampion nema ni dana predaha. Već predstojećeg vikenda učestvovaće u Ligi šampiona u Ankari, a zatim ga 2. decembra očekuje takmičenje u Tokiju, najstarijem i najvećem Grend slemu na svetu, gde brani zlato osvojeno prošle godine.

Nema sumnji da će evropski prvak i svetski broj 1 i u glavnom gradu Japana opet ići na najsjajnije odličje.

Ponos Srbije: Aleksandar Kukolj na pobedničkom postolju, foto: IJF (Medunarodna džudo federacija)

DOMINACIJA SRBA

Kukolj je na ovaj način potvrdio dominaciju srpskog džudoa u kategoriji do 90 kilograma.

On je aktuelni svetski broj jedan i evropski šampion ali i jedan od najkonstantnijih džudista na internacionalnom turu u svim kategorijama.

U ovoj kategoriji, podsetimo, naš Nemanja Majdov je svetski šampion.

Srbija je na Gran priju u Hagu imala još jednog predstavnika odličnog mladog superteškaša Žarka Ćuluma koji je proteklog vikenda na EP za mlađe seniore osvojio bronzano odličje. U Hagu je Ćulum ostvario plasman na sedmo mesto.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Da li naš klubski fudbal, posle Subotice, treba idalje da postoji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track