PRVI BEOGRADSKI POLUMARATON DOBIO POBEDNIKE: Živanović i Đurović po snegu prvi protrčali kroz cilj
Foto: Kurir

ATLETSKI SPEKTAKL

PRVI BEOGRADSKI POLUMARATON DOBIO POBEDNIKE: Živanović i Đurović po snegu prvi protrčali kroz cilj

Ostali sportovi -

Srpski atletičari Darko Živanović i Radmila Đurović pobednici su prvog Beogradskog polumaratona, koji je danas po snegu, održan u glavnom gradu Srbije.

Atletičar Šumadije iz Kragujevca trku na 21 kilometar završio je u vremenu 1:13,22, dok je Đurovićeva kroz cilj prošla u vremenu 1:23,57.

U trci na 10 kilometara pobedio je Nikola Bursać (34,12), a u konkurenciji dama Biljana Cvijanović (39,08).

U polumaratonskoj trci učestvuje i gradonacelnik Beograda Siniša Mali.

Znak za start trke dali su zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je potom istrcao manju deonicu od 10 kilometara i direktor Maratona Dejan Nikolić.

U trci je učestvovalo oko 4.000 trkača iz 35 zemalja.

Uvođenjem polumaratonske trke Beograd se svrtstao u red svetskih metropola u kojima se trče polumaraton i maraton i još jednom dokazao da je sportska metropola.

Živanović: Pobeda za samopouzdanje

Srpski atletičar Darko Živanović izjavio je da će mu pobeda na Prvom beogradskom polumaratonu mnogo značiti za samopuzdanje uoci jakih treninga za novu sezonu.

"Veoma sam srećan što sam učestvovao, mesec i po dana sam u bazičnom pripremnom treningu, a u poslednje vreme sam se prilagođavao trci. Trudio sam se da dam maksimum, srećan sam zbog pobede. Pobeda mi znači za samopouzdanje kako bih nastavio sa jakim treninzima. Srećan sam što sam pružio maksimum po ovakvoj podlozi i u svakom slučaju idem kuči zadovljan", rekao je Živanović.

Đurović: Volim da trčim kroz Beograd

Najbolja u ženskoj konkurenciji Radmila Đurović istakla je da uvek voli da trči kroz Beograd, pa čak i po snegu i hladnoći.

"Bilo je hladno, ali uvek volim da trčim korz Beograd. Dobra atmosfera i organizacija, jaka konkurencija, hvala treneru Janjiću na velikoj podršci sve vreme", poručila je Đurovićeva.

kurir.rs / Tanjug

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track