(VIDEO) HRVATSKOM BORCU PRETI ŠAKA OD 100 KONJSKIH SNAGA Ubojiti Kamerunac poručio: Stipe, nokautiraću te!
Foto: AP

BORBA UFC U TEŠKOJ KATEGORIJI

(VIDEO) HRVATSKOM BORCU PRETI ŠAKA OD 100 KONJSKIH SNAGA Ubojiti Kamerunac poručio: Stipe, nokautiraću te!

Ostali sportovi -

Nakon što je neverovatno moćnim levim aperkatom u carstvo snova poslao Alistaira Overema, 31-godišnji Kamerunac Francis Nganou postao je i zvanični izazivač UFC prvaka u teškoj kategoriji Stipe Miočića.

Kamerunac je legendu borilačkih sportova nokautirao, kako su to neki nazvali, aperkatom iz pakla već u prvoj rundi borbe.

Nakon što je Overem bezuspešno pokušavao da sruši Fransisa, sudija ih je razdvojio, a kada su ponovo krenuli jedan ka drugom usledio je neverovatan udarac levom rukom i legendarni borac je 'zaspao'.

- Osećam se odlično. Razmišljao sam o ovome nedeljama, trenirao sam za to... Kad sam čuo da je Overem prihvatio borbu sa mnom bio sam jako srećan jer ipak je on prvi izazivač za titulu prvaka i znao je da je borba sa mnom jako opasan korak. Bio je to rani božićni poklon za mene. Alistair je legenda, u ovome je već 20 godina. Ali sada sam ja na redu, ja sam taj koji će zameniti kralja na tronu - rekao je Kamerunac nakon borbe.

A 'kralj na tronu' je Stipe Miočić! Aktuelni UFC šampion u teškoj kategoriji tituli će braniti od čoveka čiji ubojiti udarac iznosi čak 100 konjih snaga - ravno jednom automobilu srednje klase.

- Nema štete i potpuno sam zdrav na čemu sam jako zahvalan. Pogodio me je aperkatom iz pakla, što je jedno od njegovih specijaliteta i za koji smo znali da je vrlo opasan - kasnije će na društvenim mrežama Overem.

Svet UFC-a je ovim dobio iščekivanje nove velike borbe koju je u završnici potvrdio i gazda UFC, Dana Vajt. Nganou protiv Stipe Miočića. Kamerunac je nakon borbe u Detroitu sav i u celosti bio posvećen upravo američkom Hrvatu.

- Nisam mogao da prestanem da razmišljam o Stipi, čak i tokom ovih priprema. Hteo sam da se fokusiram isključivo na Alistaira, ali Stipe mi je celo vreme bio na umu jer sam znao da je on sledeći - rekao je Kamerunac.

stipe miočić, foto: AP

Stipe će biti nokautiran

Kada bi se Fransis pisao, ta borba bi mogla da se održi već sutra...

- Što je pre moguće. Nisam povređen i spreman sam. Nije me bilo deset meseci i sada želim da se borim.

Crna gromada iz Kameruna uopšte nema dilemu kako će se završiti ta borba.

- Borba između mene i Stipe? Završiće isto kao i ostale. Nokautom. Ne predviđam ništa drugo osim nokauta. To je moja veština i na tome naporno radimo.

kurir.rs / kurir sport

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Nikad viđeno u istoriji boksa! Nokautirali jedan drugog u istoj stotinki!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track