DŽET-SKI: Italijan doneo bronzu Srbiji!
Foto: Promo

Svetski kup

DŽET-SKI: Italijan doneo bronzu Srbiji!

Ostali sportovi -

Fabio Inkorvaljo takmičio se pod srpskom trobojkom i doneo treće mesto našoj zemlji

Srbija do Tajlanda! A kako drugačije nego ovako opisati uspeh našeg džet-skija na Svetskom kupu u dalekoj Aziji. Visoko treće mesto i bronzana medalja nadmašili su sva očekivanja zahvaljujući Italijanu Fabiju Inkorvalju, koji se takmičio pod našom zastavom.

foto: Promo

Do titule je došao nakon dvodnevnog takmičenja, tokom koga su vožena po dva motoa, da bi se nakon sabiranja bodova iz svakog motoa dobio konačan rezultat i treće mesto u ukupnom plasmanu.

- Presrećan sam. Posle titule na Svetskom šampionatu sada je usledila i bronza na Svetskom kupu. Spremao sam se u mnogo drugačijim uslovima. U pojedinim danima tokom treninga spoljašnja temperatura je bila jedva pet stepeni Celzijusovih, dok temperaturu vode nisam ni smeo da merim! Pošto sam prvi put učestvovao na Svetskom kupu, ovaj put sam sam sebi postavio cilj da uđem među prvih pet.

Kada sam shvatio da sam treći, bio sam veoma srećan i zadovoljan. Drago mi je što sam uspeo da u 2017. osvojim dve titule na dva veoma važna i prestižna takmičenja - istakao je Fabio, a zadovoljstvo nije krio ni njegov trener i predsednik Džet-ski saveza Srbije Veljko Šukalo.

foto: Promo

Podrška

VELIKO ISKUSTVO IZ TAJLANDA

Prema rečima ljudi iz Džet-ski saveza Srbije, Ministarstvo omladine i sporta u znatnoj meri je doprinelo realizaciji programa Saveza. Uz naše predstavnike u Tajlandu su bili i Dragan Đorđević i Savo Živanić, koordinator za sport i menadžer za sport i rekreaciju u opštini Surčin.

- Svetski kup je sjajno organizovan, prenećemo iskustvo na stazu u Boljevcu - istakao je Đorđević.

Kurir / G. A.

Foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: NE TREBA braniti Đukića ali....,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track