POLETAN DONEO TROFEJ BENEŠU: Pobednik Zlatne rukavice u poseti legendi!
Foto: Kurir

PLEMENITO

POLETAN DONEO TROFEJ BENEŠU: Pobednik Zlatne rukavice u poseti legendi!

Ostali sportovi -

Banjalučanin koji je postao najmlađi osvajač u istoriji bokserskog turnira poručio idolu da kreće njegovim stopama

Ušao je u istoriju kao najmlađi osvajač Zlatne rukavice, a onda posetio svog idola, legendarnog Marijana Beneša, koji je ovaj trofej osvojio pre 44 godine!

Mladi banjalučki bokser Sandro Poletan (20) na ovaj način je želeo da pokaže koliko ceni legendu jugoslovenskog boksa, a i da Banjaluka ima sjajnog boksera koji može da pođe Benešovim putem. Svestan je Poletan da je to izuzetno težak zadatak, ali je obećao da će učiniti sve da dosegne bar delić slave jednog od najboljih boraca koje je bivša zemlja dala.

foto: Printscreen

MARIJAN BENEŠ

- Rođen: 11. juna 1951. u Beogradu

- Profi titule: Šampion Evrope u EBU verziji

- Profi mečevi: 32 pobede (21 nokautom), šest poraza

- Amaterske titule: šampion Evrope, četiri puta šampion Jugoslavije

Marijan Beneš je u lošem zdravstvenom stanju, a primio je mladog boksera i njegovog oca i trenera Miću Poletana iz Bokserskog kluba Kruna. Beneš je Poletanov uzor, a mladog boksera mnogi već porede sa legendom jugoslovenskog boksa, javlja Anadolu agencija (AA).

- Marijan Beneš je čovek koji je obeležio Banjaluku i Republiku Srpsku i kome Banjaluka duguje. Posle 40 godina pojavio sam se ja, osvojio Zlatnu rukavicu, a ovakve legende ne smeju da budu zaboravljene - rekao je mladi bokser, koga već nazivaju „novim Benešom“.

foto: Kurir

Sandro je Benešu doneo i pismo u kojem mu je obećao da će u naredne tri godine sve učiniti da uzme evropsku ili svetsku medalju, ali i da to kruniše jednom od tri medalje na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju.

A da je boks u žiži, vidi se po interesovanju za meč između reprezentacije Srbije i selekcije novinara, koji je na programu u subotu, 23. decembra u Zrenjaninu.

Ovaj spektakl u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, a uz tehničku podršku BK Petrovgrad i pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, biće prilika da se izabranici selektora Srbije Tomislava Antelja dokažu i opravdaju ukazano poverenje protiv selekcije koju će predvoditi trener Milivoje Bašić.

foto: Kurir

Narušeno zdravlje

BIVŠI ŠAMPION PATI OD ALCHAJMEROVE BOLESTI

Marijan Beneš, jedan od najvećih sportista bivše Jugoslavije, u teškom je zdravstvenom stanju poslednjih meseci. Beneš je nedavno primljen u Univerzitetski centar Republike Srpske zbog visokog pritiska i opšte slabosti organizma. Proslavljeni sportista godinama boluje od Alchajmerove bolesti. Ne može da govori, teško se kreće i često ne prepoznaje ljude.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Printscreen, Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVI IGRAČI ĆE ZIMUS OBUĆI ZVEZDIN DRES

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track