MLADI HOKEJAŠI NIŽU POBEDE: Srbija savladala Meksiko, drama u najavi u poslednjem kolu
Foto: Ivan Miladinović

Svetsko prvenstvo 2. divizije

MLADI HOKEJAŠI NIŽU POBEDE: Srbija savladala Meksiko, drama u najavi u poslednjem kolu

Ostali sportovi -

Juniorska reprezentacija Srbije nastavila je da niže pobede na Svetskom prvenstvu 2. divizije B grupa koje se ovih dana održava u Beogradu.

Naši hokejaši su u četvrtom kolu savladali vršnjake iz Meksika posle velike borbe - 3:1 (0:0, 2:1, 1:0).

Vrlo bitna utakmica pripala je našim "oklopnicima" koji su tako ostali u trci za osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang. Za takav rasplet potrebno je da u poslednjem kolu Španija ne pobedi Hrvatsku u regularnom delu i da Srbija savlada Tursku.

Taj duel je na programu u utorak od 20 sati, a ulaz u ledenu dvoranu "Pionir" je besplatan i našim momcima bi mnogo značila velika podrška sa tribina.

Velika borba sa Meksikancima značila je da srpski hokejaši moraju da ostave poslednji atom snage na ledu kako bi upisali pobedu. I pored nekoliko šansi na obe strane, mreže su mirovale u prvoj trećini, da bi rasplet un našu korist počeo da se nazire u drugoj deonici.

Tada se najpre Aleksandar Filipović na asistenciju Mirka Đumića upisao u strelce za 1:0 u 30. minutu, da bi sedam minuta kasnije kapiten Srbije Luka Vukićević povisio na 2:0 posle dodavanja Srđana Subotića.

Meksikanci su vratili neizvesnost pred početak poslednje trećine preko Pereza, ali je pet minuta pre kraja Dušan Grković otklonio svaku dilemu i postavio konačnih 3:1 za zasluženo slavlje srpskih juniora.

U preostalim mečevima 4. kola, Hrvatska je bila bolja od Turske sa 4:1, dok je Španija savladala Belgiju sa 9:3.

TABELA: Španija 11, Srbija 10, Hrvatska 9, Belgija 3, Turska 3, Meksiko 0.

Srbija - Meksiko 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) Strelci za Srbiju: Filipović (30. minut), Vukićević (37. minut), Grković (55. minut). Strelac za Meksiko: Perez (39. minut). Srbija: Mitić, Vasić, Španjević, Marković, Vukićević, Vojinović, Đumić, Pejčić, Zotović, Grković, Kaštel, Čurčić, Stojsavljević, Ješić, Anđelković, Dragović, Tarakan, Marković, Vručinić, Jankvoić, Filipović, Subotić, Meksiko: Gomez, Garsija, Žil, Pirs, Urbano, Kruz, Perez, Ortiz, Hagerman, Ramos, Ariza, Linares, Dijaz, Bekeril, Riverol, Nahera, Benabib, Kolon, Mendez, Rosales, Alvarez.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Ivan Miladinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track