SELEKTOR RUKOMETAŠA PRED DRUGU RUNDU NA EP: Idemo u Zagreb da pobeđujemo!
Foto: Reuters

EVROPSKO PRVENSTVO U HRVATSKOJ

SELEKTOR RUKOMETAŠA PRED DRUGU RUNDU NA EP: Idemo u Zagreb da pobeđujemo!

Ostali sportovi -

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je danas da ekipa u drugu fazu Evropskog prvenstva u Zagrebu ide da pobedjuje i da je zasluženo, ali i uz sreću, prošla grupu.

"Došli smo do Zagreba. Još se nisu slegli svi utisci. Idemo da pobedjujemo. Zasluženo smo došli do druge faze. Dali smo sve od sebe, a pogledala nas je i sreća. Verovatno je razlog i maksimalno davanje. Sada smo neopterećeni, ali željni da napravimo nešto dobro", rekao je Cvetković.

Rukometaši Srbije su juče u Splitu pobedili Island sa 29:26, ali im je prolaz u drugu fazu omogućila reprezentacija Švedske, koja je pobedila Hrvatsku sa 35:31.

Rukometaši Srbije će zajedno s ostalim učesnicima druge faze oko 15 časova čarter letom otputovati iz Splita za Zagreb.

Srbija je prvi put izborila plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva posle 2012. godine u Beogradu, kada je osvojila srebro.

Rukometaši Srbije u četvrtak od 18.15 igraju protiv Norveške.

"Svesni smo protiv koga igramo. Znamo da nas čekaju svetski vicešampioni. Svesni smo njihove snage, ali tražićemo mogućnost da napravimo korak više u odnosu na sve ovo. Probaćemo da nadjemo način da pobedimo i te rivale", naveo je srpski selektor.

On je pohvalio najmlađeg igrača na turniru Milana Jovanovića i naveo da "zbog svojih trauma iz prošlosti" nije hteo da ga opterećuje velikom obavezom i da su odgovornost u utakmici protiv Islanda preuzeli iskusniji igrači.

"U poslednjem tajm-autu sam pravio akciju koja je trebala da se završi na Jovanoviću. Odustao sam u poslednji čas, setivši se mog iskustva sa Olimpijskih igara u Moskvi. Bio sam u njegovim godinama kada su me stariji igrači gurnuli u nešto za šta nisam bio spreman. Dali su mi da šutnem dva sedmerca protiv SSSR u borbi za finale. Promašio sam. Ti momenti me i dalje proganjaju. Ostali su trauma u mom životu", rekao je on.

Cvetković je naveo da ne gleda učinak, već želju igrača da dodju na turnir i pruže maksimu i dodao da "niko ne može da kaže da se nisu borili".

"To je sport. Greši se, igra se dobro. Apsolutno stojim iza svakog igrača na ovom Evropskom prvenstvu. Pred nama je veliko iskustvo, veliki izazov. Postoji velika želja da još nešto dodamo do kraja. Verujem u ovaj tim i u ovaj trenutak. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe", rekao je on.

Levi bek Milan Jovanović rekao je da do sada nije igrao ovako važnu utakmicu i da se trudi da iskoristi svaku šansu koju mu ukaže selektor.

"Imao sam mnogo takmičenja sa juniorima i kadetima, ali ovo je sasvim drugačije. Ne može se uporediti to iskustvo, ovde je mnogo veća odgovornost. Pružio sam ; maksimum, da se ne vidi razlika u odnosu na iskusnije igrače. Imao sam sreće i odlučnosti u pojedinim trenucima", naveo je on.

Jovanović je rekao da će u sutrašnjoj utakmici njegova ekipa pokušati da parira vicešampionu sveta Norveškoj i da odigra najbolju utakmicu na prvenstvu.

kurir.rs / Beta

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : PARTIZAN - ČEKAMO "BOMBU"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track