(VIDEO) SLOVENCI ODLUČILI DA LI NAPUŠTAJU TAKMIČENJE: Ovo je epilog skandala na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj
Foto: Printscreen

SVE ZBOG KONTROVERZNOG SEDMERCA

(VIDEO) SLOVENCI ODLUČILI DA LI NAPUŠTAJU TAKMIČENJE: Ovo je epilog skandala na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj

Ostali sportovi -

Rukometni savez Slovenije (RZS) odlučio je danas da reprezentacija te zemlje nastavi takmičenje na Evropskom prvenstvu i da će igrati utakmicu trećeg kola Grupe C protiv Crne Gore.

Slovenačka delegacija zapretila je napuštanjem Evropskog prvenstva pošto je, po njihovom mišljenju, grubo oštećena u oba dosadašnja meča, u porazu od Makedonije i remiju protiv Nemačke.

Posle utakmice protiv Nemačke, koja je okončana kontroverznom odlukom litvanskih sudija koji su dosudili sedmerac za Nemačku po isteku vremena, a posle 10-minutnog gledanja snimka, Slovenija je uložila žalbu na suđenje, ali je Evropska rukometna federacija (EHF) tu žalbu odbila.

RZS je potom najavio žalbu Sudu za sportsku arbitražu, a razmatrana je i mogućnost napuštanja šampionata Evrope.

Predsedništvo RZS-a je danas zaključilo da bi u slučaju demonstrativnog napuštanja takmičenja posledice bile preteške jer bi EHF sigurno na neko vreme zabranio svim slovenačkim reprezentacijama učestvovanje u svim takmičenjima koja se pod okriljem te organizacije, prenela je Hina.

Uoči utakmica trećeg kola u Grupi C, na vrhu je Makedonija s četiri boda, druga Nemačka ima tri, treća Slovenija jedan, a poslednja Crna Gora je bez bodova.

Makedonija i Nemačka su već osigurale plasman u drugi krug, dok će o trećem putniku u Varaždin Slovenija i Crna Gora odlučivati u medjusobnom susretu. Crnoj Gori "igra" samo pobeda, dok je Sloveniji dovoljan i remi.

Utakmica Slovenija - Crna Gora igra se večeras od 20:30.

Beta

Foto: printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV EVO KAKO SRPSKI SPORTISTI PROTESTUJU PROTIV SUDIJSKE NEPRAVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track