AJMO JOVO NANOVO: Rukometaši protiv Portugala u baražu za Svetsko prvenstvo
Foto: Reuters

sve iz početka

AJMO JOVO NANOVO: Rukometaši protiv Portugala u baražu za Svetsko prvenstvo

Ostali sportovi -

Reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Portugalije u baražu za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj, odlučeno je danas žrebom u Zagrebu.

"Orlovi" će biti domaćini u prvom meču koji je u terminu od osmog do 10. juna. Revanš mečevi su na programu od 12. do 14. juna.

Srbija - Portugalija Litvanija - Island Češka - Rusija Slovenija - Mađarska Belorusija -- Austrija Makedonija - Rumunija Holandija - poraženi iz finala Španija / Švedska Norveška - BiH / Švajcarska Hrvatska - Crna Gora

Reprezentacije Nemačke i Danske, svetski šampioni Francuzi i evropski šampion izborili su plasman direktno na naredno veliko takmičenje.

- S obzirom na listu timova iz drugog šešira, dobili smo protivnika po meri koga Srbija može da eliminiše.Izbegli smo neke teže protivnike poput Mađara ili Rusa. Sa Portugalijom možemo da igramo. Imamo realne šanse da se plasiramo na naredno Svetsko prvenstvo s obzirom da na prethodna dva nismo učestvovali. Svaki odlazak na veliko takmičenje je izuzetno značajan - rekao je predsednik Rukometnog saveza Srbije, Božidar Đurković, koji je učestvovao u žrebu u ulozi prvog čoveka Takmičarske komisije EHF.

Kurir sport

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kanga još nije prodat, a kad‘ će ne znamo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track