(FOTO) SVE STIŽE: Vanja Grbić u Pjnogčangu promoviše odbojku na snegu
Foto: Saša Pavlić

pravi prometer sporta

(FOTO) SVE STIŽE: Vanja Grbić u Pjnogčangu promoviše odbojku na snegu

Ostali sportovi -

Legendarni srpski odbojkaš Vladimir Grbić učestvovaće na egzibionom meču odbojke na snegu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjončangu.

Pored Grbića, u kampu tima Austrije u Pjončangu nastupiće sve sami asovi i osvajači brojnih medalja odbojke u dvorani i na pesku, Brazilci Žiba i Emanuel Rego, Južnokorejka Kim Jeon-Kung, kao i Stefani Švajger i Nikolas Berger iz Austrije.

"Osećam veliko uzbuđenje i jedva čekam da doživim tako jedinstveno iskustvo. Uvek sam spreman da pružim podršku u svakoj akciji koja pomaže napredak odbojke. Osećam se počastvovanim što ću igrati u Pjončangu", rekao je Grbić za sajt Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

Grbić, osvajač 13 medalja sa reprezentacijom, među kojima je i zlato sa Olimpijskih igara u Sidneju, raduje se što će osetiti čari i Zimskih igara.

"Nikad nisam učestvovao na Zimskim igrama, radujem se što sam imam priliku. Pre dve godine proveo sam 17 dana u Rio de Žaneiru tokom Letnjih igara sa decom na plaži Kopakabana, a sada mogu da predstavim i odbojku na snegu tokom Zimskih igara", poručio je on.

Događaj ima za cilj da FIVB pokuša da ubedi Međunarodni olimpijski komitet da odbojka na snegu izbori mesto na Zimskim igrama.

Tanjug

Foto: Saša Pavlić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track