GALEB ZA VIKEND NA DVA FRONTA: Milica Mandić i Tijana Bogdanović na turniru Egipt open
Foto: Tekvondo klub Galeb

spremne su

GALEB ZA VIKEND NA DVA FRONTA: Milica Mandić i Tijana Bogdanović na turniru Egipt open

Ostali sportovi -

Tekvondo klub Galeb predstojećeg vikenda predstavljaće Srbiju na dva fronta! Milica Mandić (-73kg), Tijana Bogdanović (-53kg) i Vanja Stanković (-49kg), na čelu sa Draganom Jovićem a zajedno sa olimpijcem Damirom Fejzićem (-80kg) i trenerom Marinom Dujićem iz Tekvondo kluba Eurošped, boriće se na turniru G2 kategorije, Egipt Open.

Sa druge strane, ostatak takmičarskog pogona TK Galeb, zajedno sa ostalim klubovima iz Srbije, krenuo je put Slovenije, na turnir G1 kategrije.

''Najveći broj srpskih boraca ide na G1 turnir u Sloveniju koji je bodovni za ulazak u nacionalni tim u svim uzrasnim selekcijama, a jedan manji tim je u Aleksandriji u Egiptu na G2 turniru. Mi smo se odlučili za ovaj turnir samo iz razloga kategorizacije turnira G2 što znači da svaka medalja nosi duplo više poena nego na G1. Trka za Olimpijske igre u Tokiju uveliko traje i svaki poen je važan. Svake godine se skida 25 posto poena od osvojenih u prethodnoj godini tako da ako ne punimo kasu poenima možemo da izgubimo trku oko kvalifikovanja za Olimpijske igre. Nadam se svakako dobrom nastupu naših boraca kako ovde u Aleksandriji tako i u Mariboru'', rekao je Dragan Jović.

Jedan od trenera seniorskog tima, Marin Dujić, takođe je krenuo put Egipta.

-Ovo je Damiru prvi turnir na početku sezone, takmičenje nam je od izuzetnog značaja i nosi veliki broj poena. Damir će biti prvi nosilac na ovom turniru, konkurencija je veoma jaka ali ulazimo potpuno spremni u sezonu tako da ćemo u nedelju videti kakav ćemo rezultat napraviti, a uvek očekujemo samo najbolji'', istakao je Dujić.

Milica Mandić, zlatna sa Evropskog klupskog šampionata koji se održao početkom 2018, jako ulazi u novu sezonu.

''Očekuje nas drugi turnir ove sezone, spremne smo I raspoložene za borbe. Imamo jaku konkurenciju, ali sa druge strane ovo nam je I provera da vidimo u kojoj smo fazi treninga. Biće naporna godina, mnogo turnira I bitno je da se dobro spremimo za svaki od njih'', rekla je Mandićeva.

Tekvondo kub Galeb

Kurir: Tekvondo kub Galeb

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda i Partizan ovu šansu ne smeju da propuste! Dokle smo stigli u Evropi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track