Rukometaši i odbojkaši za plasman u četvrtfinale

Dan odluke

Rukometaši i odbojkaši za plasman u četvrtfinale

Ostali sportovi -
Nakon uspeha protiv Južne Koreje, izabranicima Veselina Vukovića potrebna je još jedna pobeda za siguran prolaz u nokaut fazu takmičenja

Desetog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Londonu, u ponedeljak, Srbija će imati predstavnike u šest sportova - streljaštvu, rukometu, kajaku, odbojci, atletici i vaterpolu.

Po običaju, prvi na borilišta izlazi reprezentativac u streljaštvu Nemanja Mirosavljev, koji se od 10 sati takmiči u kvalifikacijama u disciplini malokalibarska puška trostav.

Pola sata kasnije srpski rukometaši igraju odlučujuću utakmicu za plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira, a rival je Mađarska.

U isto vreme srpski kajakaš Marko Tomićević učestvuje u kvalifikacionoj trci na 1.000 metara, dok od 11.39 ženski četverac u sastavu Antonija Nađ, Antonija Horvat-Panda, Marta Tibor, Renata Kubik, počinje takmičenje u kvalifikacijama na 500 metara.

Odbojkašima Srbije potrebna je pobeda protiv selekcije Rusije za plasman među osam najboljih ekipa na turniru, ali bi i porazom od 3:2 mogli da se nadaju četvrtfinalu, zavisno od rezultata utakmice između Brazila i Nemačke.

Utakmica petog kola B grupe na programu je od 12.30.

Atletičarka Marina Munćan od 12.45 trči u kvalifikacijama na 1.500 metara.

Poslednji od srpskih sportista nastupaju vaterpolisti, koji od 15.10 sati igraju protiv Rumunije utakmicu petog kola B grupe. Reprezentacija Srbije ranije je obezbedila plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track