Jelača bez finala u bacanju koplja

Ni blizu norme

Jelača bez finala u bacanju koplja

Ostali sportovi -
Šampionka Srbije bacala je veoma loše i nije se ni probližila kvalifikacionoj normi od 63 metra
1 / 4 Foto: Dado Đilas

Reprezentativka Srbije u atletici Tatjana Jelača nije uspela da se plasira u finale u bacanju koplja, pošto je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzela 13. mesto.Šampionka Srbije bacala je veoma loše i nije se ni probližila kvalifikacionoj normi od 63 metra.

U prvoj seriji bacila je 52,58, u drugoj je prestupila, da bi u trećoj seriji imala hitac od 57,09 metara.Tako je Jelača eliminisana i pre nego što je kvalifikacije počela druga grupa, jer na osnovu ostvarenog rezultata ne može da se nada ulasku u finale.

Tatjana Jelača je rekla da je razočarana i da je mnogo više očekivala od nastupa na Olimpijskim igrama.

"Razočarana sam, mnogo više sam očekivala. Dve nedelje pre ovoga bacila sam 60,89 metara što bi sada bilo dovoljno za ulazak među prvih 12. Znam da mogu mnogo više od toga i bila sam spremna minimum za 62,3", rekla je posle taklmičenja Jelača.

On je dodala da je bila iscrpljena i neispavana.

"Spavala sam tri sata pred ovako važno takmičenje, to je katastrofa, nedelju dana niko ne može da spava, svi se žale zbog toga. Organizacija je nula. Svaka čast onome ko može. Nadam se da će Ivana Španović uspeti da se odmori preko dana i da neće doći u moju siutuaciju", požalila se Jelača.

Srpska atletičarka je u kvalifikacijama zauzela 13. mesto u svojoj grupi u konkurenciji 21 takmičarke. U prvom pokušaju koplje je bacila 52,58 metara, zatim je prestupila, dok je u trećem zabeležila rezultat od 57,09 metara.

"Prvi hitac sam totalno promašila, nisam imala osećaj da sam došla na stadion. Ne tražim nikakvo opravdanje, nisam zadovoljna jer znam da sam spremna za više. Nisam to pokazala, šta je tu je. Da se razumemo - 57 metara nije loš rezultat, ali nije dovoljan", zaključila je Jelača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track