ALONSO OTIŠAO, DOŠAO NEMAC: Fetel potpisao trogodišnji ugovor sa Ferarijem
Foto: Reuters

Promene u italijanskom timu

ALONSO OTIŠAO, DOŠAO NEMAC: Fetel potpisao trogodišnji ugovor sa Ferarijem

Ostali sportovi -
Fetel je u poslednje četiri godine osvajao šampionat Formule jedan sa Red Bulom i sa 39 pobeda jedan je od najuspešnijih vozača u istoriji tog sporta

BEOGRAD - Četvorostruki uzastopni šampion Formule jedan Nemac Sebastijan Fetel potpisao je trogodišnji ugovor sa Ferarijem, saopšila je ta italijanska ekipa.

Fetel je u poslednje četiri godine osvajao šampionat Formule jedan sa Red Bulom i sa 39 pobeda jedan je od najuspešnijih vozača u istoriji tog sporta. On će sledeće sezone u Ferariju voziti sa Kimijem Raikonenom. "Kada sam bio mali Mihael Šumaher u (Ferarijevom) crvenom bolidu je bio moj najveći idol. Neverovatna mi je čast što sam konačno dobio priliku da vozim za Ferari", rekao je Fetel. Fernando Alonso napustiće tu ekipu na kraju sezone šampionata F1. Alonso (33) ima još dve godine ugovora sa Ferarijem, ali je u dogovoru sa italijanskom ekipom raskinuo ugovor. "Bilo je teško doneti takvu odluku, ali pažljivo je razmotrena, od početka do kraja. Moja ljubav prema Ferariju je bila najveća briga", rekao je Alonso. Mediji već duže spekulišu da će dvostruki svetski prvak Formule jedan od sleće sezone voziti za Meklaren. Direktor Ferarija Marko Matijaci zahvalio je Alonsu na saradnji. "Od srca smo mu zahvalni na izvanrednoj avanturi u "skuderiji"", rekao je Matijaci. Alonso je 2010. godine prešao iz Renoa u Ferari, a za italijansku ekipu ostvario je 11 pobeda i 44 plasmana na podijum. Poslednja trka u šampionatu Formule jedan vozi se u nedelju od 14 časova za Veliku nagradu Abu Dabija i odlučiće novog šampiona. Za titulu se bore vozači Mercedesa Luis Hamilton i Niko Rozberg. Britanac uoči poslednje trke ima 17 bodova prednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track