BIJE ZA MEDALJU: Zlato na Balkanskom prvenstvu za Slobodana Bitevića!
Foto: Vukan Sukić

KARATE

BIJE ZA MEDALJU: Zlato na Balkanskom prvenstvu za Slobodana Bitevića!

Ostali sportovi -
Slobodan Bitević u velikom finalu pobedio takmičara s Kosova, a pre toga pobedio ostatak bivše Jugoslavije

Slobodan Bitević srpski heroj. Sjajni srpski karatista doneo je zlatnu medalju s Balkanskog prvenstva u Turskoj. A novo odličje u nizu ima specifičan značaj jer je u finalu pobedio takmičara s Kosova, i to ubedljivim rezultatom - 6:0.- Uspeo sam da se okitim titulom balkanskog prvaka četvrti put zaredom. Konkurencija je bila izuzetno jaka, a samo u mojoj kategoriji bilo je oko 40 takmičara. U prvom kolu sam pobedio takmičara iz Hrvatske rezultatom 3:0, zatim takmičara iz Bosne, pa sam u meču koji je odlučivao o plasmanu u finale savladao Slovenca sa 2:1, da bi u finalu totalno nadvisio takmičara s Kosova. Pokazao sam dobar nivo forme, što me ohrabruje pred Evropsko prvenstvo, koje se održava u Monpeljeu od 5. do 8. maja - istakao je Bitević.

Ređa pobede... Slobodan Bitević, foto Vukan Sukić
Ređa pobede... Slobodan Bitević, foto Vukan Sukić

Član pančevačkog Dinama pažnju na sebe je skrenuo u mlađim kategorijama. Ipak, svetsku slavu doživeo je 2010, kada je u beogradskoj areni osvojio zlato na Svetskom prvenstvu.- Osvajanje svetskog zlata za mene je značilo ostvarivanje dečačkog sna. To je bio neopisiv osećaj, koji ću pamtiti do kraja života. To je ujedno bio početak serije uspeha na velikim takmičenjima. Već 2011. u Cirihu uspeo sam da osvojim evropsko zlato u kategoriji do 84 kg i tako objedinim titule svetskog i evropskog prvaka. Zatim 2012. na Evropskom prvenstvu na Tenerifama stigao sam do bronze, a isti uspeh ponovio sam i na EP 2014. godine u Talinu. Već 2015. uzeo sam evropsko zlato u Istanbulu u kategoriji +84 kg.Uzdanica reprezentacije Karate federacije Srbije otkrila je recept uspeha.- Prema protivnicima imam maksimalan respekt, bez obzira na to da li je reč o najboljim ili manje kvalitetnijim karatistima. U svaki meč ulazim maksimalno fokusiran i dajem 100 odsto od sebe.(G. A.)

ZahvalanBEZ TRENERA NEMA REZULTATABez dobrog trenera nema rezultata, a Bitić se hvali saradnjom s Predragom Stojadinovim.- Peđa mi je najviše pomogao, najviše sam naučio od njega. Mislim da smo fantastičan tandem na tatamiju. Pored Stojadinova, zahvalan sam i ostalim trenerima iz kluba: Ljubiši Milenkoviću, Nenadu Sokoloviću, Nikoli Krstiću, profesoru Srećku Jovanoviću, selektoru Goranu Šćepanoviću, Miloju Pavloviću i Nemanji Pažinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track