BOKSERSKI SPEKTAKL U KRUŠEVCU: Marko Nikolić s polomljenom vilicom pobedio Čumačenka

Neuništivi Srbin

BOKSERSKI SPEKTAKL U KRUŠEVCU: Marko Nikolić s polomljenom vilicom pobedio Čumačenka

Ostali sportovi -

Hala Sportova u Kruševcu bila je prepuna ljubitelja boksa, a povod je bio "Kruševac boxing night".

Ova revija boksa je u osam mečeva obilovala odličnim borbama sa pregršt obaranja.

U borbi večeri, u poluteškoj kategoriji najbolji bokser Srbije Marko Nikolić pobedio je izuzetno raspoloženog i nepredvidivog Ukrajinca Jevgenija Čumačenka jednoglasnom odlukom sudija. Marko je, iako je od druge runde boksovao sa polomljenom vilicom, zadao veliki broj udaraca Čumačenku, koji je ostao na nogama i do samog kraja meča pretio preokretom, ali je naš as od četvrte runde do samog kraja meča uspeo da sačuva prednost i zasluženo slavi.

Frenetično bodren od sunarodnika i ljubitelja boksa koji su do poslednjeg mesta ispunili Halu sportova Nikolić je savladao Ukrajinca i upisao 15 pobedu u nizu, bez poraza, u profi karijeri. Ovim trijumfom Marko je zabeležio nove poene koji ga vode do borbe za titulu u poluteškoj kategoriji, za koju je planirao da se bori krajem 2017. godine.

"Nisam ni jednog momenta sumnjao u pobedu, iako sam u drugoj rundi osetio da je vilica pala i iako su mi savetovali iz mog tima da predam borbu, nisam to mogao da učinim, ne u Kruševcu gradu sporta, gradu kneza Lazara, gradu u kome smo sjajano dočekani, u atmosferi koja je za pamćenje. Odlučio sam da se borim svim snagama i da poslednji atom snage dam za pobedu nad izuzetno raspoloženim Ukrajincem. Srećan sam i zadovoljan ishodom, sada sledi oporavak, a zatim se okrećem treninzima i pripremama za revije koje slede, krajnji cilj u 2017. je titula na kraju ove sezone. Nadam se još boljoj poziciji na svetskoj rang listi, jer je moj konačni cilj borba za svetsku titulu u kruzer kategoriji", zaključio je Nikolić.

Pred više od 3000 gledalaca, viđeno je i sedam uvodnih borbi, tri u konkurenciji ženai četiri muške.

Najveći aplauz pokupila je borba Šerifa Gurdijeljca iz Novog Pazara koji je u lakoj kategoriji dobio iskusnog Mađara Oskara Fika, jednoglasnom odlukom sudija.

Atraktivnost ovog sporta i umeće u ringu pokazali su i Nišlija Vukašin Obradović koji je u poluteškoj kategoriji dobio Slobodana Ćuluma iz Kaća, jednoglasnom odlukom sudija, kao i dvojica poluteškaša, Novosađanin Nenad Zamfirović i Beograđanin Aleksandar Petrović, koji su boksovali nerešeno.

U prvim redovima ovog boks spektakla sedeli su stari asovi srpskog sporta, šampioni - Nikola Sjekloća, Aleksandar Drenovak, Stevan Živković, Dragiša Binić, zatim gradonačelnik Kruševca Dragi Milošević i predsednik organizacionog odbora Bratislav Gašić.

Publika je na kraju ovog spektakla ovacijama ispratila boksere.

"Kruševac boxing night" je prvi u nizu bokserskih spektakala, koji će se u narednom periodu organizovati širom zemlje. Uskoro slede mečevi u Vrbasu, Zaječaru...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track