DEJAN SAVIĆ: Cilj vaterpolista u 2015. godini je viza za Rio
Foto: AP

Želje u novoj godini

DEJAN SAVIĆ: Cilj vaterpolista u 2015. godini je viza za Rio

Ostali sportovi -
Ako se pogledaju rezultati od ranije, rezultati SRJ, SCG i Srbije, sigurno je da je 2014. godina bila jedna od najuspešnijih sezona u istoriji srpskog vaterpola, rekao je selektor Srbije

BEOGRAD - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je da je 2014. godina bila jedna od najuspešnijih u istoriji tog sporta i istakao da je glavni cilj u ovoj godini - izboriti plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Navikli smo, pre svega, sebe na uspehe, a potom i narod. Ako se pogledaju rezultati od ranije, rezultati SRJ, SCG i Srbije, sigurno je da je 2014. godina bila jedna od najuspešnijih sezona u istoriji srpskog vaterpola", rekao je Savić.

Srbija je 2014. godine u vaterpolu osvojila četiri zlatne medalje. Seniori su odbranili titulu prvaka Evrope u Budimpešti, osvojili Svetsku ligu u Dubaiju i FINA kup u Kazahstanu, dok su omladinci osvojili titulu na Evropskom prvenstvu u Gruziji.

"Mislim da nije moglo bolje... U stvari, moglo je. Imali smo još jedno takmičenje mlađih juniora gde smo ostali bez medalje, ali je sigurno da je četiri zlata vrlo redak i veliki uspeh", kazao je Savić.

Vaterpoliste Srbije u 2015. godini očekuju dva velika takmičenja - Svetska liga i Svetsko prvenstvo.

"Glavni cilj je da se kvalifikujemo na Olimpijske igre u Riju, bilo kroz Svetsku ligu, bilo kroz Svetsko prvenstvo u Kazanju", rekao je Savić.

Selektor Srbije je istakao da vaterpolo reprezentacija ima kontinuitet dobrih rezultata i da je to dokaz da se u tom sportu radi planski i timski.

"Imamo kontinuitet medalja od 2000. godine gde smo se na velikim takmičenjima okliznuli samo dva puta, 2007. (Svetsko prvenstvo u Australiji) i 2013. godine (Svetsko prvenstvo u Barseloni), pri tom da smo i 2007. i 2013. uzeli zlato u Svetskoj ligi tako da je to ipak jedan neverovatan niz", rekao je Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track