DELFINI SE NAMUČILI: Srpski vaterpolisti pobedili Španiju pred punim SPENS-om
Foto: Waterpoloserbia.org

Svetska liga

DELFINI SE NAMUČILI: Srpski vaterpolisti pobedili Španiju pred punim SPENS-om

Ostali sportovi -
Vaterpolisti Srbije pobedili su večeras Španiju sa 13:12 (3:1, 4:3, 2:4, 4:4) u drugom kolu B grupe Svetske lige.

Pred punim tribinama novosadskog SPENS-a, odnosno pred oko 1.200 gledalaca, Srbija je sjajno startovala, Španija je uspela da se vrati u igru u trećoj četvrtini, pa je u finišu viđena neizvesna borba.

"Delfini" su uspeli da pobede i sada vode u grupi sa maksimalnih šest bodova, pošto su prethodno u prvom kolu bili bolji od Francuske.

Meč drugog kola između Francuske i Crne Gore odložen je nakon terorističkog napada u Parizu.

"Veoma dobar početak, u prve dve četvrtine odlična naša odbrana i rezultat 7:4 je pokazatelj toga. U trećem delu smo popustili, primili lake golove kao da nas je mrzelo da se odupremo njihovij agresivnosti. Igrali smo gol za gol i nekoliko puta nismo našli način da utakmicu privedemo kraju. Sada je najvažnija pobeda", ocenio je selektor Srbije Dejan Savić.

Gojko Pijetlović je rekao:

"Očekivano teška utakmica. Pokazali su kvalitet i siguran sam da će biti veliki konkurenti i na Evropskom prvenstvu, a siguran sam i na Olimpijskim igrama".

I Strahinja Rašović je pohvalio rivala.

"Španija je pokazala odličan vaterpolo ali smo mi mogli na lakši način da stignemo do bodova. Hvala publici bila je odlična".

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, S. Rašović 3, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 2, Ubović, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 3, V. Rašović 1, B. Mitrović. Selektor: Savić.

ŠPANIJA: Agilar, Alarkon, Bak, Roka, Mingel, Širanji, Espanjol, Guterez, Fernadez, Malarač, Ečenike, Santis. Selektor: Hernadez

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track