DINAR ZA OLIMPIJCE: Maksimalno u Riju

Velika akcija Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Delez Srbija

DINAR ZA OLIMPIJCE: Maksimalno u Riju

Ostali sportovi -
Kupovinom školske opreme sa njihovim likovima širom Srbije pomaže se srpskim olimpijcima koji se spremaju za najveće svetsko takmičenje naredne godine u Brazilu

Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa kompanijom „Delez Srbija“ organizovao je druženje sa reprezentativkama u streljaštvu Ivanom Anđušić Maksimović i Zoranom Arunović, odnosno plivačem Ivanom Lenđerom.Tom prilikom promovisana je akcija „Dinar za olimpijce“ putem koje će u supermarketima „Maksi“ kupci direktno pomagati nabavku opreme sportistima za pripreme i takmičenja u predolimpijskoj i olimpijskoj godini. Kupovinom školskog pribora sa grbom Olimpijskog tima Srbije, odnosno sa likovima naših sportista, kao i maskote našeg olimpijskog tima Srećka, deo sredstava daćete za Ivanu, Zoranu, Ivana i rvača Aleksandra Maksimovića.

Devojka koja je na prethodnim Igrama u Londonu osvojila srebrnu medalju, istorijsku, stotu za Srbiju, Ivana Anđušić Maksimović najavljuje domete u Rio de Žaneiru sledeće godine.- Sada imam „Maksi“ uz sebe, pa će i medalja da bude maksimalna, odnosno zlatna! Nadam se da će biti najsjajnija. Vredno se radi, imam odličnu podršku i verujem da će, ako se spremim na najbolji mogući način, sve biti kako planiram. „Maksi“ je učinio svoje, zaista, uz Olimpijski komitet velika je podrška i nadam se da će se tako nastaviti i da će sve biti dobro za Rio.

Na koricama svezaka koje su u prodaji nalaze se fotografije naših sportista, a na jednoj izgleda kao da Ivana „puca“ u Ivana Lenđera.- Često se tako šalimo. Nemam ništa protiv njega, osim što nemamo vremena da se družimo. Što se slike tiče, šta ću... Puška mora negde da bude uperena... Sigurna sam sto odsto da će u Riju biti brži od metka - rekla je naša strelkinja, a na molbu da prognozira broj srpskih medalja u Riju, rekla nam je:- Možda sam preambiciozna i nerealna, volela bih da bude dvocifren broj. U Londonu smo imali mnogo četvrtih mesta, malo manje sreće, pa ako sve bude kako treba i ako nas sreća posluži, verujem da možemo do broja deset.

Ivan LenđerFANTASTIČNO DRUŽENJE S DECOMDok je strpljivo potpisivao sveske i pozirao sa najmlađima, naš proslavljeni plivač Ivan Lenđer nije krio zadovoljstvo zbog akcije Olimpijskog komiteta Srbije i „Deleza Srbija“.- Ovo druženje je stvarno fantastično, baš kao i podrška „Maksija“ i OKS, koja nam mnogo znači. Drago mi je što će preko školskog pribora deca non-stop imati neki dodir sa sportom, po meni pravom stranom kojom treba da se vode, a i nama ovo mnogo znači. Pre nekoliko godina ne bih verovao da ću se ja naći na sveskama, baš je lep osećaj - kaže Lenđer.

Uz suprugu Danilo Anđušić MOJA IVANA ĆE UPUCATI ZLATOTokom druženja s decom, među olimpijcima je bilo i još jedno poznato sportsko lice, košarkaš Danilo Anđušić. Dok šetamo između rafova u „Maksiju“, zaključujemo da je tu da bi podržao suprugu Ivanu.- Došao sam kao pravi muž da podržim suprugu u ovoj kampanji i da kupim neku svesku i pomognem našim olimpijcima. Trudim se da svaki slobodan trenutak, dok sam ovde, provedem s njom, što u ovakvim stvarima, što na takmičenjima da joj pružim maksimalnu podršku, kao što i ona meni pruža tokom sezone. Dosta je teško što nismo zajedno, ali kad se dvoje vole i slažu, sve je lakše. Imamo ciljeve kojih se pridržavamo jer će nam to doneti bolje sutra. Organizujemo se, lepo se slažemo... Svi kažu da je bolje tako jer nećemo dosaditi jedno drugom. Trudimo se da svaki slobodan trenutak provedemo zajedno - kaže Danilo, a na pitanje šta će Ivana uraditi u Riju, kao iz topa odgovara:- Naravno, uzeće zlato!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track