DRAGANA IVKOVIĆ ZA KURIR: Ovo je kraj mojoj vaterpolo karijeri
Foto: Fonet

Oproštaj vaterpolistkinje

DRAGANA IVKOVIĆ ZA KURIR: Ovo je kraj mojoj vaterpolo karijeri

Ostali sportovi -
Kapiten ženske vaterpolo reprezentacije u petak će odigrati poslednju utakmicu za nacionalni tim protiv Portugala za razigravanje

Još jednu utakmicu vaterpolistkinje Srbije odigraće na Evropskom prvenstvu u Beogradu. U petak će se s Portugalkama boriti za deveto mesto na šampionatu, a kraj te utakmice označiće i kraj reprezentativne karijere kapitena Dragane Ivković.- Ovo su mi poslednje utakmice u dresu reprezentacije. Mislila sam da nastavim, ali to je to. Odigrala sam koliko sam mogla.Ostaješ u vaterpolu?- Želim da radim s tim devojčicama i dam svoj doprinos da sve ode na neki viši nivo. Ivana Ćorović i ja imamo dosta iskustva, a igranje u Holandiji nam je mnogo značilo da vidimo neki drugačiji način rada i fukcionisanja u okviru trenažnog procesa. Pa da pokušamo da iskoristimo ono najbolje od svih trenera koje smo prošli, a prošli smo ih mnogo. To neko naše znanje želimo da prenesemo našem podmlatku.

To znači da ćeš raditi zajedno s Ivanom?

- To je neki naš plan ako bude bilo moguće. Ako ne, radiće svaka posebno, ali ćemo sigurno dati svoj doprinos.Sledi utakmica za deveto mesto. Biti osmi ili deveti zapravo nije velika razlika...- Žao mi je što nismo osme ili sedme jer mislim da smo mogle, ali tako je ispalo.Jesi li svesna da Arenu niko nije napustio razočaran i pored poraza?- Nisam... Zato što smo mi mnogo razočarane. Prvo ja. Ovo je ekipa koja je individualno mogla da smaže Francusku za doručak. Ali nemamo taj timski momenat da prelomimo utakmicu. To se stiče utakmicama, ali dobro... Biće bolje.(G. F.)

Finansijski konsultantOVDE NEMA ŽIVOTA OD VATERPOLADragana Ivković za život zarađuje van vaterpola.- Ovde od vaterpola, nažalost, ne može da se živi i ja radim drugi posao. Vreme je da se malo ozbiljnije posvetim tome. Radim kao konsultant u finansijama u privatnoj firmi, ali i kao samostalni konsultant u nekim komunalnim preduzećima. Imala sam dobre mentore i u porodici i van nje i time se sad bavim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track