DRAMA U PET SETOVA: Nova pobeda srpskih odbojkašica na Gran priju
Foto: Fivb.org

Sledeće su Tajlanđanke

DRAMA U PET SETOVA: Nova pobeda srpskih odbojkašica na Gran priju

Ostali sportovi -

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je i u drugoj utakmici Grupe jedan trećeg vikenda Gran prija u Kjotou, pošto je savladala domaćina Japan.

Srbija je pobedila sa 3:2 u setovima (25:23, 20:25, 17:25, 27:25, 15:8).

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Brankica Mihajlović sa 24 poena, po 18 su postigle Milena Rašić i Tijana Bošković, Stefana Veljković dodala je 16, Tijana Malešević četiri, a Maja Ognjenović tri.

Japan je predvodila Jukiko Ebata sa 21, dok je Mizuki Tanaka postigla 17 poena.

Srbija je prva na tabeli sa četiri boda, koliko imaju i Japan i Rusija, dok je Tajland poslednji bez učinka.

Naredna utakmica igraće se sutra od 8.00 po srednjeevropskom vremenu, a protivnik Srbiji biće Tajland.

"Dobro je što devojke ne posustaju i ne dozvoljavaju protivniku da pobedi. Pet utakmica zaredom igramo 3:2, sigurno da postoji umor, tako da će protiv Tajlanda igrati neka druga postava. Nadam se da ćemo odigrati malo bolje nego protiv Japana", rekao je selektor Zoran Terzić posle utakmice u Kjotu.

"Kao i svaki put kada igramo protiv Japana, to su teške utakmice, koje se završavaju u velikom broju slučajeva u pet setova, a tako je bilo i danas. Peti set je odigran kako je trebalo cela utakmica da se igra", kazao je Terzić.

Reprezentativka Srbije Tijana Bošković je navela da je utakmica sa Japanom bila teška i da njenoj ekipi treba odmor.

"Uspeli smo da se izvučemo i dobijemo po ne znam koji put sa 3:2. Japanke su imale tri meč lopte, ali smo uz malo strpljenja i par dobrih poteza preokrenule. Potrudićemo se da se koliko toliko odmorimo jer smo igrale 10 setova u dva dana", rekla je Tijana Bošković.

Njena saigračica Stefana Veljković kazala je očekuje da forma bude sve bolja."Nama je sudjeno da ovde igramo pet setova svaki put. Nije bilo lako. Nismo u najboljoj formi, ali je polako podižemo i verujem da će biti sve bolje i bolje. Imamo herca, nije prvi put da preokrenemo rezultat. Kada se malo probudimo, sve nam krene", kazala je Veljkovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track