DRUGA POBEDA CRNO-BELIH DELFINA: Vaterpolisti Partizana potopili Špandau
Foto: Fonet

Zadržali šanse za F6

DRUGA POBEDA CRNO-BELIH DELFINA: Vaterpolisti Partizana potopili Špandau

Ostali sportovi -
Partizan je trenutno na četvrtom mestu na tabeli sa šest bodova i zadržao je šanse da se plasira bna F6

BEOGRAD - Vaterpolisti Partizana pobedili su Špandau 8:6 (2:2, 2:1, 3:0, 1:3) u meču 6. kola grupe B Lige šampiona.Po dva gola za crno-bele postigli su Mandić, Subotić i Stojanović, a po jednom u listu strelaca upisali su se Lazić i Gogov. Dva gola za Špandau dao je Mirs, a po jedan pogodak postigli su Ćuk, Jungling, Stam i Restović.

"Izuzetno sam zadovoljan izdanjem svoje ekipe, pogotovo igrom u odbrani, gde smo u pojedinim trenucima izgledali kao da smo iskusan seniorski tim, a ne juniorski. Presrećan sam zbog pobede, mnogo nam znači posle tri loše nedelje, tokom kojih smo ređali poraze", rekao je trener Partizana Vlada Vujasinović.

Partizan je trenutno na četvrtom mestu na tabeli sa šest bodova.

"Špandau je u nekim trenucima izgledao kao veoma loš protivnik, ali to nije bilo tako, već smo ih mi doveli na takav nivo igre. Sredinom druge deonice smo uhvatili konce posle uplašenog starta i odigrali izvrsno u svim segmentima", dodao je Vujasinović.

On je istakao da njegova ekipa nema rezultatski imperativ u Ligi šampiona, ali da mora da se trudi.

"Liga šampiona za nas nema nikakav poseban takmičarski imperativ, ali moramo da shvatimo da je ovaj klub odrastao osvajanjem ovog takmičenja i da ne smemo tek tako da gledamo na njega. Trudićemo se, iako je ovo možda period u kome bi trebalo da se odmaramo, baš zato što nemamo rezultatski imperativ", zaključio je trener crno-belih.

Kapiten Partizana Dušan Mandić rekao je da je pobeda njegovoj ekipi mnogo značila posle serije loših rezultata.

"Razbili smo maler koji nas je pratio, prošli smo kroz težak period u poslednje vreme. Baš nam znači ova pobeda, Špandau uopšte nije naivna ekipa. Napredujemo, to se vidi, dobro smo odigrali i idemo dalje, tražimo svoju šansu za dalji plasman i borićemo se do kraja", napomenuo je Mandić.

Crno-beli imaju teoretske šanse za plasman na završni turnir Lige šampiona, a prema Mandićevim rečima, beogradska ekipa "trenutno uopšte ne razmišlja o tome i ne opterećuje se".

Golman Slobodan Soro poručio je da njegova ekipa nije potcenila Špandau, što je ključ pobede.

"Solidno smo odigrali, znali smo da nas čeka tvrda utakmica. Na kraju smo bezveze primili dva gola, ali mi je drago što smo okončali ovu negativnu seriju poraza", rekao je Soro.

Crno-beli će u narednom kolu, 25. marta gostovati u Rijeci ekipi Primorja.

Poraz Radničkog u Mađarskoj

Vaterpolisti Radničkog izgubili su u gostima od Egera sa 7:6 (1:1, 1:2, 1:0, 4:3), u šestom kolu Grupe A Lige šampiona. Radnički je zabeležio četvrti poraz, dok je Egeru ovo treća pobeda, uz remi i dve izgubljene utakmice. Strelci za Radnički bili su Josip Vrlić, Aleksandar Ćirić, Ivan Basara, Nikola Dedović, Marko Ćuk i Marko Petković. Mađarsku ekipu predvodio je Balaš Erdelji sa dva gola, dok su Uroš Čučković, Balint Lorinc, Miloš Ćuk, Marton Sivoš i Boris Vapenski postigli po jedan. Radnički će u sledećem kolu Lige šampiona igrati na svom terenu u Kragujevcu protiv Breše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track