TRI MEDALJE ZA SRBE: Zlato za Jovanu u džudou, a bronze za atletičarku Katarinu i plivača Aleksu
Foto: OKS

Igre mladih u Tbilisiju

TRI MEDALJE ZA SRBE: Zlato za Jovanu u džudou, a bronze za atletičarku Katarinu i plivača Aleksu

Ostali sportovi -
Obradovićeva je trijumfovala u kategoriji do 63kg, Bobar je do odličja došao u trci na 100m slobodno, a Sekulićeva na 400m

Reprezentativka Srbije u džudou Jovana Obradović osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 63kg na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Tbilisiju. Ona je u finalu na ipon pobedila Ukrajinku Irinu Kriaševsku.

Jovana je na putu do zlatne medalje imala ukupno četri borbe. U prvom kolu je dobila Denu Pohl iz Nemačke, u drugom kolu Minel Akdeniz iz Turske, a u polufinalu Holanđanku Sanne Vermer.

"Osećam se fenomenalno. Nisam baš očekivala zlato, ali sam prezadovoljna. Sve četiri borbe sam dobila u parteru iponom. Mnogo sam srećna", rekla je Jovana Obradović.

Đurđina Radmilović u kategoriji do 70kg poražena je u drugom kolu od Francuskinje Lebreton Candice, a nakon toga i u prvom kolu repasaža od Slovenke Petre Oprešnik.

Foto: OKS
Foto: OKS

Plivač Aleksa Bobar osvojio je bronzanu medalju u disciplini 100m slobodno. On je finalu trku islivao za 51.60 i tako popravio za 46 stotinki popravio svoj lični rekord, koji je isplivao prethodnog dana kada je i u kvalifikacijama i u polufinalu imao vreme 52.06.

"Još uvek ne verujem. Iskreno se nisam ovome nadao, nestvarno mi je sve, ali sam mnogo srećan. Popravio sam svoje vreme za skoro pola sekunde u odnosu na juče uveče. Činjenica dam osvojio medalju na EYOF-u za Srbiju i za moj narod mi mnogo znači", rekao je Aleksa Bobar.

"Ovo je veliki uspeh srpskog plivanja i prva medalja za plivanje na EYOF-u od 2009. kada je Velimir Stjepanović bio u Tampereu. Aleksa je isplivao lični rekord u kvalifikacijama i ponovio isto vreme u polufinalu. Analizirali smo te dve trke i zajedno spremili taktiku za finalnu trku. Znao sam da može da spusti vreme ispod 5 sekunde jer je iu trci na 50m slobodno bio brz, ali je na iznenađenje svh nas vreme koje je isplivao mnogo ispod 52.00. Veoma sam zadovoljan". rekao je Marko Đurović, selektor kadetske reprezentacije.

Zlatnu medalju osvojio je takmičar iz Moldavije Sancov Alexei sa vremenom 50.90, a srebrnu Holanđanin Korstanje Nils sa vremenom 50.97.

Foto: OKS
Foto: OKS

Katarina Sekulić osvojila je bronzanu medalju u trci na 400m pošto je trku istrčala za 55.09. Katarina je ovim rezultatom oborila lični i nacionalni rekord u kategoriji pionira.

"Nisam očekivala ovako dobru trku. Bila je jaka konkurencija i odlična trka. Posebno mi je drago što sam u ovakvoj konkurenciji uspela da se izborim za medalju. Trčala sam 55.09, to je moj novi lični rekord i državni rekord za pionirke", rekla je Katarina Sekulić po završetku trke.

Srebrnu medalju u ovoj disciplini osvojila je Džidžer Jasmin iz Švajcarske sa rezultatom 55:02, a zlatnu Miklos Andrei iz Rumunije sa rezultatom 53.68.

"Celu trku je istrčala u visokom ritmu, i pratila je takmičarku iz Rumunije, koja je ovde došla sa najboljim rezultatom. Jurila je do kraja, i u liniji cilja izgubila je srebro od Svajcarskinje. Računajući da je mladja godinu dana od ostalih i da ove godine ima izuzetnu progresiju rezultata, ovo je veliki uspeh za nju i njenog trenera", rekao nam je juniorski selektor Edin Zuković.

Milica Emini na 100m prepone zauzela je sedmo mesto u finalu sa rezultatom 14.03.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track