EVROPSKA ŠAMPIONKA: Zvezda uručila priznanje džudistkinji Milici Nikolić
Foto: Promo

Svečanost

EVROPSKA ŠAMPIONKA: Zvezda uručila priznanje džudistkinji Milici Nikolić

Ostali sportovi -
Sportsko društvo Crvena zvezda obeležilo je danas osvajajanje zlatne medalje džudistkinje Milice Nikolić na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Bratislavi

U prepunom preš centru predsednik SD, nekadašnji džudista, Ivan Todorov rekao je da su svi ponosni na Milicu i da se nadaju olimpijskoj medalji na Igrama u Tokiju 2020. godine.

"Uspeh uvek zavisi od velikog rada, a Milica je bila na velikim iskušenjima. Imala je mononukleozu, tešku povredu zbog koje je bila dva meseca u Kanjiži na oporavku. Imala je peh da je prošle godine bila peta na svetu i u Evropi, odnosno na korak do medalje.Uveren sam da će nas Milica 2020. obradovati olimpijskom medaljom, a mi ćemo uraditi sve da joj obezbedimo potrebne uslove", istakao je Todorov.

Mlada šampionka zahvalila se na lepim rečima i obećala da će u budućnosti biti još dobrih rezultata.

"Odrasla sam u Džudo klubu Crvena zvezda. Želim da se zahvalim svima koji su mi pomogli na ovom putu do medalje. Uvek sasm imala punu podršku svih u klubu i nadam se da sam rezultatima to na najbolji način opravdala. Uverena sam da ću i u budućnosti svim zvezdašima i ljubiteljima džudoa pričinjavati radost vrhunskim rezultatima", rekla je Nikolić.

Predsednik UO kluba Stojan Vujko uručio je mladoj šampionki posebnu plaketu i podsetio na sve njene uspehe.

"Ponosni smo na evropsku titulu, ali i sve ostale medalje, ona je višestruka seniorska šampionka Srbije i Balkana, i još mnoštvo medalja. Ipak, pred Milicom tek predstoje uspesi, jer je mlada, rođena je 1994 godine, a od poletaraca član je Crvene zvezde, što znači da je praktično prohodala na strunjači u našem klubu. Ujedno Milica je i odličan student Policijske akademije u Beogradu" istakao je Vujko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track