EVROPSKE UNIVERZITETSKE IGRE: Srbija ređa medalje u Zagrebu i Rijeci!
Foto: Kurir Sport

Žetva odličja

EVROPSKE UNIVERZITETSKE IGRE: Srbija ređa medalje u Zagrebu i Rijeci!

Ostali sportovi -

Letnje Evropske univerzitetske igre ušle su u završnu fazu, a Srbija je već sada ispunila očekivanja.

Na prestižnom takmičenju koje ove godine organizuje Hrvatska u Zagrebu i Rijeci naši studenti osvojili su osam medalja, a ima još da se igra.

Šest odličja uzeli su šahisti, zlatnu medalju osvojili su rukometaši i bronzu košarkašice.

-Generalno gledano, zadovoljni smo dosadašnjim učinkom naših mladih sportista. Rukometaši s Univerziteta u Nišu napravili su veliki uspeh, pobedili su višestrukog studentskog prvaka Evrope, Univerzitet Minjo. Portugalci su prošle godine bili svetski univerzitetski prvaci u Koreji, sada nisu uspeli da pobede naš tim. Čestitao bih šahistima, a naravno i košarkašicama koje su nas obradovale bronzanom medaljom - izjavio je predsednik USSS Siniša Jasnić, pored kojeg srpsku delegaciju u Hrvatskoj predvodi i prodekan Univerziteta u Beogradu dr Ivanka Popović.

Vanja Udovičić, Siniša Jasnić, Ivanka Popović, Foto: Kurir sport
Vanja Udovičić, Siniša Jasnić, Ivanka Popović, Foto: Kurir sport

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nedavno je posetio naše takmičare u Zagrebu, a podršku univerzitetskim selekcijama na licu mesta pružili su i zamenik ministra Uroš Zeković, član UO Sportskog saveza Srbije Slobodan Đurić, profesor pravnog fakulteta Vladimir Vuletić, potpredsednik USSS Mensur Memić, generalni sekretar USSS Đoko Čučković i savetnik predsednika USSS Stefan Kovačević.

-Ovom prilikom želim da se zahvalim ministru Udovičiću, koji je našao vremena da dođe u Zagreb. On je sa svojim saradnikom, pomoćnikom Zekovićem, posetio jedan broj naših takmičara i obavio razgovore sa predstavnicima EUSA i ministrom sporta Hrvatske. U tim razgovorima najviše reči je bilo oko organizacije regionalne studentske lige a posebno sa predstavnicima EUSE, vezano za organizaciju Evropskih univerzitetskih igara 2020. u Beogradu i predstojećoj sednici Izvršnog komiteta EUSA, koja će biti održana od 10. do 13. novembra u našem glavnom gradu. Na kraju želim da se zahvalim i čelnicima Univerzitetskog sportskog saveza Hrvatske, Harisu Pavletiću i Zrinku Ćustiji na razumevanju i pomoći, oko učešća naših ekipa na igrama u Zagrebu i Rijeci - zaključio je Jasnić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track