FAŠISTIČKI ISPAD HRVATSKOG TRENERA: Korejce nazvao šugavima
Foto: Printskrin

Trbojević napravio neviđeni skandal

FAŠISTIČKI ISPAD HRVATSKOG TRENERA: Korejce nazvao šugavima

Ostali sportovi -
Trbojević tvrdi da je bio iziritiran lošim suđenjem i porazom Kunovićeve na Svetskom prvenstvu u Rusiji od Korejke Jae-Jung Sim

ZAGREB - Hrvatski tekvondo trener Neven Trbojević izazvao je međunarodni skandal pošto je na svom Fejsbuk profilu napisao uvredljiv komentar na račun takmičara iz Južne Koreje.Trbojević je trener u tekvondo klubu Banija. On je i lični trener članice tog kluba i hrvatske reprezentativke Mateje Kunović. Trbojević je bio iziritiran lošim suđenjem i porazom Kunovićeve na Svetskom prvenstvu u Rusiji od Korejke Jae-Jung Sim, a onda je na svom Fejbuk profilu napisao uvredljiv komentar."Doživljaj s finalne borbe... krcata dvorana... prijatna atmosfera... i sudije koji "drukaju za šugave Korejce".

Foto:  Printskrin/Index.hr/Facebook
Foto: Printskrin/Index.hr/Facebook

Hrvatski mediji navode da su roditelji dece koja treniraju tekvondo poslali su dopis Ambasadi Koreje u Zagrebu, kao i predsednicima Evropskog i Svetskog tekvondo saveza sa izvinjenjem zbog Trbojevićevih ispada koje nazivaju "šovinističkim i fašističkim".Trbojević je ceo slučaj ocenio kao nesrećni nesporazum."Istina, kriv sam, pogrešio sam. Nisam smeo to da napišem, ali šta da radim sad? Moj status nema veze sa Korejcima, isto bih u takvim okolnostima napisao da su u pitanju Nemci ili bilo koji drugi narod. Nisam mogao da gledam kako Mateju kradu. Jednostavno sam pukao i napisao sam šta sam napisao. Sada mi je žao zbog svega", naveo je Trbojević.(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track