FINALE: Zeković ispratio naše najbolje mlade sportiste u Split

Međunarodne sportske igre od 22. do 27. avgusta

FINALE: Zeković ispratio naše najbolje mlade sportiste u Split

Ostali sportovi -

Međunarodno finale jubilarnih 20. Sportskih igara mladih 2016, održaće se od 22. do 27. avgusta u Splitu.

Najbolji mali sportisti iz Srbije, BiH i Hrvatske, pobednici državnih finala u svojoj zemlji, imaće priliku da borave u Splitu i takmiče se u čak 10 sportova - uličnom basketu, odbojci, šahu, tenisu, odbojci na pesku, stonom tenisu, fudbalu, rukometu, atletici i igri “između dve vatre”.

Sportske igre mladih su jedinstvena manifestacija u Evropi koju učesnici nose u sećanju kao najlepši deo odrastanja.- Ministarstvo omladine i sporta će uvek podržati svaku manifestaciju koja ima za cilj masovno uključenje dece u sport, promociju sporta, razmenu znanja kako u Srbiji, tako i van granica naše zemlje.

"Mislim da su Sportske igre mladih jedinstvena prilika za naše najmlađe da upoznaju svoje vršnjake iz regiona, da se povežu i stvore prijateljstva za ceo život, i da se pošalje poruka da sport ne poznaje granice, da budi ono najbolje u ljudima i stvara dobre navike i vrednosti kod naše dece. Želim našim osnovcima puno sreće i uspeha u Splitu", istakao je pomoćnik ministra sporta Srbije, Uroš Zeković.

Ovaj projekat koji ima za cilj promociju ne samo sporta, već i drugarstva i fer-pleja između ostalog podržali su Vlada Srbije i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Kako nas je obavestila Ivana Jovanović, supervizor SIM, Srbija je ove godine oborila sve rekorde po broju učesnika u Sportskim igrama mladih. Oko 50.000 osnovaca iz 32 grada izašlo je na sportska borilišta, a 950 najboljih takmičilo se na državnom finalu u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track