FIVB: Srbija u evropskoj odbojkaškoj eliti
Foto: OSSRB

Svi u prvih šest

FIVB: Srbija u evropskoj odbojkaškoj eliti

Ostali sportovi -
Na evropskim rang listama, odbojkaški timovi Srbije zauzimaju šest vodećih mesta

BEOGRAD/LOZANA - Izuzetni rezultati odbojkaške reprezentacije Srbije na nedavnim velikim međunarodnim takmičenjima, doveli su je u grupu najuspešnijih "odbojklaških sila" Evrope, zajedno s Rusijom i Italijom, saopštila je danas Međunarodna odbojkaška federacija FIVB.

Federacija je podsetila da će muška reprezentacija Srbije 29. maja u Brazilu početi kampanju za Svetsku ligu FIVB.

Ženske reprezentacije Srbije U18 i U19 su takođe visoko rangirane. Odbojkašice mlađe od 19 godina su evropske prvakinje, dok je U18 ove godine osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Plovdivu (Bugarska).

Seniorska ženska reprezentacija Srbije deli drugo mesto u Evropi, sa Italijom, i ove godine će se takmičiti za Svetski Gran pri.

Seniorski muški tim Srbije je treći među evropskim odbojkašima i u takmičenju za Svetski Gran je u Grupi A, s Australijom, Brazilom i Italijom.

Muški timovi Srbije U20 i U19 zauzimaju šesta mesta na evropskim rang listama.

Jedine zemlje čiji su nacionalni timovi među šest najboljih u Evropi su Rusija i Italija. Turska ima pet vrhunskih timova, Poljska četiri, Nemačka i Belgija po tri, Francuska i Bugarska po dva, a Češka i Holandija po jedan.

Ženske reprezentacije Srbije - seniorska, U19 i U18 - su sve među prve tri na svojim rang listama. Turska i Italija imaju u toj klasi po dva tima, a Rusija i Poljska ih prate sa po jednim.

U takmičenjima u muškoj konkurenciji, samo Srbija, Rusija, Italija i Poljska imaju sva tri svoje reprezentacije na prvih šest mesta na evropskim rang listama. Turska, Francuska, Bugarska i Belgija imaju po dva, a Nemačka ima jednu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track