FORMULA 1: Borković uživao u Luisovom trofeju!
Foto: Tanjug

Srpski as pratio odlučujuću trku

FORMULA 1: Borković uživao u Luisovom trofeju!

Ostali sportovi -
Bez iznenađenja Britanac Hamilton pobedio u finalnoj trci u Abu Dabiju i zasluženo drugi put postao šampion najbržeg cirkusa na svetu

Luis Hamilton je sjajnom vožnjom i pobedom u Abu Dabiju stigao do druge titule šampiona Formule 1!Vozač Mercedesa je pred finalnu trku na stazi „Jas marina“ imao 17 bodova prednosti u odnosu na Rozberga, a 11. trijumfom u sezoni samo je finiširao sjajnu sezonu. Nemac je imao velikih problema s bolidom, pa je ostao bez bodova, pošto je trku završio tek na 14. mestu..

O bože, ja sam šampion- O moj bože, ja sam svetski šampion, ne mogu da verujem. Želim da zahvalim navijačima i porodici, naravno, i mom timu. Mnogo mi znači titula, više nego prva. Naravno, 2008. godina je bila posebna, ali sad mi znači mnogo više. Ovo je najbolji osećaj koji sam ikad imao - bilo je prvo što je izjavio Britanac posle trke.Luis je od starta dao do znanja da ga zanima samo pobeda, sjajno je započeo trku i odoleo je napadima ostalih vozača. Rozberg je u 23. krugu napravio grešku, ušao je široko u krivinu i nakon toga imao je problema s motorom i kočnicama.

Duca na laptopuU trci je uživao i najbolji srpski vozač Dušan Borković, koji je konačno našao malo vremena da se opusti. On je borbu gledao onlajn na računaru.- Opušteno nedeljno popodne uz odlučujuću trku u Abu Dabiju. Jedva čekam sledeću sezonu - naglasio je srpski as, koji je postigao istorijski uspeh osvajanjem drugog mesta u WTCC trci.

Velika nagrada Abu Dabija1. Luis Hamilton (Mercedes) 1:39.02,62. Felipe Masa (Vilijams) + 0:02.53. Valteri Botas (Vilijams) + 0:28.8...14. Niko Rozberg (Mercedes) + 1 krug Generalni plasman vozača1. Luis Hamilton 3842. Niko Rozberg 3173. Danijel Rikardo 2384. Valteri Botas 1865. Sebastijan Fetel 167

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track