(FOTO) ASOVI VELIKOG SRCA: Humanitarni Sportski bazar okupio šampione za pomoć bolesnoj deci

Akcija Jovana Simića

(FOTO) ASOVI VELIKOG SRCA: Humanitarni Sportski bazar okupio šampione za pomoć bolesnoj deci

Ostali sportovi -

Humanitarni sportski bazar održan je danas u Mikser hausu u Beogradu u organizaciji Jovana Simića, a sav prihod namenjen je izgradnji dečjeg onkološkog odeljenja u Kliničkom centru u Nišu.

To je drugi po redu Sportski bazar u organizaciji velikog zaljubljenika u sport i jednog od najvećih humanitarnih radnika u Srbiji Jovana Simića, i nastavak akcije "Asovi za decu" u kojoj je u maju prikupljeno više od 120.000 evra. Tada je na stadionu Partizana održana utakmica u kojoj su učestvovale najveće zvezde domaćeg fudbala.

U Mikser hausu su sportsku opremu, lične dragocenosti, knjige i druge stvari prodavali sportisti Milica Mandić i Tijana Bogdanović, Miroslav Raduljica, Aleksandar Pavlović, Vanja Grbić...

U akciji su učestvovati i sportisti iz FK Crvena Zvezda, FK i KK Partizan, FK Čukarički, kao i predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, Košarkaškog Saveza Srbije i Fudbalskog Saveza Srbije...

Članovi ekipe filma "Montevideo, Bog te video", glumci Viktor Savić, Nenad Heraković, Ivan Zekić, Andrija Kuzmanović i Petar Strugar na bazaru su prodavali dresove, kopačke i ostale rekvizite iz filma.

Na štandu "Šampioni srca", volonteri istoimene humanitarne sekcije Matematičke gimnazije u Beogradu, ugostili su sportiste Danila Ikodinovića, Milorada Čavića, glumce Bodu Ninkovića, Stefana Bundala i Nikolu Rakočevića, i pisca Vladimira Kecmanovića.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i niški Klinički centar porenuli su akciju za dogradnju i opremanje hemato-onkološkog odeljenja na Dečjoj klinici, koje je malog kapaciteta i u lošem stanju. Projektom izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, deca će dobiti lečenje po najvišim smeštajnim, higijenskim i medicinskim standardima, što značajno olakšava njihov boravak i snjihovih roditelja u bolnici i i šanse za izlečenje.

Mladi Beograđanin Jovan Simić organizovao je prvi put humanitarnu akciju 2014. godine, kada je na aukciji prodao svoje kolekcije orginalnih dresova kako bi pomogao bolesnoj devojčici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track