(FOTO) DRMA, DRMA PLOVAK: Vanja i Krle vole kad riba grize!
Foto: Mihailo Berček

Kad se bivši reprezentativci dohvate pecaljki

(FOTO) DRMA, DRMA PLOVAK: Vanja i Krle vole kad riba grize!

Ostali sportovi -
Bivši reprezentativci u odbojci i fudbalu Vladimir Grbić i Mladen Krstajić su na međunarodnom takmičenju u pecanju zimskog manića na Tisi, pokazali da nisu umešni samo sa loptama vec i sa ribom

NOVI BEČEJ - Drma, drma plovak!Da i tokom dugih i hladnih zimskih dana pecaroši ne mogu bez ribolovačkog pribora i reke, priznali su Vladimir Grbić i Mladen Krstajić. Naši nekadašnji proslavljeni reprezentativci u odbojci i fudbalu, bili su aktivni promoteri 3. Međunarodnog takmičenja u pecanju zimskog manića "Manić-Tisa 63".

Nedaleko od brane na toj reci kod Novog Bečeja, Vladimir Grbić je i prošle godine svoje ribolovačke sposobnosti demonstrirao na velikom alaskom skupu. Opšti je utisak da pecaljkama barata jednako dobro kao i sa odbojkaškom loptom:

"Za mene je ribolov nešto više od hobija. Voda i pecaljke su moja velika pasija. Drago mi je što je ovo bila prilika da se družimo, ali i u prvi plan stavimo ribu o kojoj se ne zna puno. Manić je izuzetno kvalitetna riba, ne toliko rasprostranjena. Drago mi je što među takmičarima nije bilo samo muškaraca, već i žena. Impresionarim sam njihovim umećem u sportskom ribolovu", rekao je Vanja.

Vanja Grbić, Foto: Mihailo Berček

I za bivšeg fudbalskog internacionalca i reprezentativca Mladena Krstajića, takmičenje u pecanju zimskog manića bio je pravi doživljaj:

"Prvi put sam na ovom takmičenju. Obožavam prirodu i volim pecanje.Često sam dolazio u Novi Bečej, naročito dok sam aktivno igrao fudbal. I sad povremeno navratim. Sviđa mi se Novi Bečej, uopšte Vojvodina. Po prirodi sam malo impulsivan, pa me ovo okruženje smiruje. Za mene je bila prava čast što sam po odluci organizatora, imao prvi zabačaj", rekao je Krle.

Mladen Krstajić, Foto: Mihailo Berček
Mladen Krstajić, Foto: Mihailo Berček

Međunarodno takmičenje okupilo je proteklog vikenda ribolovce iz Mađarske, Hrvatske, Engleske, Italije, Slovačke, BiH i Srbije. Veliki pecaroški skup organizovao je Klub ljubitelja Tise.(S. U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track