(FOTO) POSETA: Predsednik Nikolić i ministar Udovičić obišli srpski tim u Bakuu
Foto: OKS

Za sreću

(FOTO) POSETA: Predsednik Nikolić i ministar Udovičić obišli srpski tim u Bakuu

Ostali sportovi -
Delegaciju su dočekali potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj, generalni sekretar Đorđe Višacki i Damir Štajner šef misije Srbije u Bakuu.
1 / 5 Foto: OKS

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u društvu ambasadora Srbije u Azerbejdžanu Nebojše Rodića posetili su sportiste Srbije u sportskom selu u Bakuu.

Delegaciju su dočekali potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj, generalni sekretar Đorđe Višacki i Damir Štajner šef misije Srbije u Bakuu.

Predsednik i ministar su obišli prostorije u kojima je smešten Tim Srbije, razgovarali sa sportistima i poželeli im uspeh na borilištima. U sklopu posete predsednik sesa delegacijom pridružio sportistima na zajedničkom doručku u restoranu u sportskom selu.

„Danas možda nismo ni svesni značaja ovog takmičenja, ali u budućnosti će Evropske igre prerasti u tradicionalno takmičenje i okupljaće sve veći broj sportista. Azerbejdžan je pokazao da ume da bude pravi domaćin. Smeštaj je odličan i utisak je da je domaćinu stalo da sportisti budu zadovoljni. Atmosfera među našim sportistima je izvanredna. Među njima su i vrhunski takmičari, ali u nekim sportovima i juniori, ali je najvažnije da je to sve na neki način deo priprema za buduća takmičenja i ostvarivanja kalifikacionih normi za Rio. Sportisti međusobno upoznaju, oni se takmiče i bore za Srbiju i ubeđen sam da će na sportskom i van sportskog terena pretsaviti Srbiju na pravi način. Bilo mi je veliko zadovoljstvo danas i ponosim se ovom decom. Voleo bih da svi oni znaju koliko znače Srbiji,“ rekao je povodom posete predsednik republike Srbije Tomislav Nikolić.

“Svi ovi momci i devojke će biti upisani u istoriju, napravili rezultat ili ne imajući u vidu da su učesnici prvih ikada Evropskih igara. Za njih ovo ima posebnu emociju i težinu, pogotovo za one koji su dosad učestvovali na više Olimpijskih igara i znaju koliki je značaj jednog ovakvog takmičenja. Mislim da bi oni trebalo da daju savet onima koji su prvi put na ovakvom događaju,” rekao je ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track