(FOTO) POSLE PET SETOVA: Odbojkašice pobedile Tursku, pa se družile sa publikom
Foto: OSS

Pripreme za Prvenstvo Evrope

(FOTO) POSLE PET SETOVA: Odbojkašice pobedile Tursku, pa se družile sa publikom

Ostali sportovi -
Posle više od dva sata igre bilo je 25:23, 19:25, 21:25, 29:27, 15:12
1 / 2 Foto: OSS

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, vicešampion Svetskog kupa 2015. i učesnik Olimpijskih igara 2016. odigrala je u Beogradu prvu od dve prijateljske utakmice protiv Turske, u okivru priprema za prvenstvo Evrope.

Srbija je do pobede došla posle 128 minuta igre i pet odigranih setova - bilo je 3:2, po setovima 25:23, 19:25, 21:25, 29:27 i 15:12.

Utakmicu u dvorani Pionir posmatralo je 2000 gledalaca, a sudili su Darko Savić (BIH) i naš Nenad Davidović, međunarodni arbitri. Utakmicu Srbija – Turska posmatrali su Ozkan Mutlugil, predsednik Odbojkaške federacije Turske i generalni sekretar BVA, Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, Nenad Golijanin, prvi potpredsednik OSS, Zoran Avramović, direktor marketinga OSS, Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS, i Darko Đuričković, koordinator nacionalnih selekcija OSS.

U meču u kome su treneri Terzić i Akbaš isprobavali tehničke i taktičke varijante za prvenstvo Evrope, publika je mogla da uživa u lepim, atraktivnim potezima sa obe strane.

Drugi prijateljski meč odbojkašice Srbije i Turske odigraće u nedelju od 14 časova u dvorani “Sport Eko” u Beogradu. Ulaz će biti besplatan.

Srbija će na prvenstvu Evrope igrati u D grupi u Ajndhovenu sa Nemačkom, Češkom i Rumunijom, dok će Turska igrati u B grupi u Antverpenu sa Belgijom, Mađarskom i Azerbejdžanom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track