(FOTO) PRESREĆNE: Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić donele Srbiji prvo zlato
Foto: Oks.org.rs

EI Baku 2015

(FOTO) PRESREĆNE: Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić donele Srbiji prvo zlato

Ostali sportovi -
Tek postajemo svesne šta se dogodilo, presrećne smo zbog ove zlatne medalje jer je ostvarena u najačoj konkurenciji - rekla je Milica

BAKU - Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić osvojile su prvu zlatnu medalju za Srbiju na Evropskim igrama i to u disciplini K2 500m sa vremenom 1:49.904 minuta.

Iza njih su ostale aktuelne šampionke Evrope dvosed iz Rumunije Borha Roksana i Meroniak Elena sa vremenom 1:50.925 i Mađarice Karaš Ana i Vad Nineta sa vremenom 1:51.174.

"Tek postajemo svesne šta se dogodilo, presrećne smo zbog ove zlatne medalje jer je ostvarena u najačoj konkurenciji, tu su bile Rumunke aktuelne Evropske šampionke, Nemice, Mađarice… Mi smo odveslale odličnu trku i ne samo ovu nego i u kvalifikacijima, a osećamo obe da ovaj čamac može još više, odnosno da imamo prostora da još napredujemo," rekla je Milica Starović po završetku trke.

"Veoma sam srećna. Ovde su bile najače postave. Uradile smo ono što smo se dogovoarali na treninzima. Imale smo najbolje vreme u kvalifikacijama pa smo pomislile da možemo do medalje, ali smo ostale skoncentrisane i stigle smo do zlata," rekla je Dalma Benedek Ružičić.

"Veoma sam zadovoljan. Takmičenje je bilo jače od Evropskog prvenstva, jer su došle najbolje posade iz Mađarske i Nemačke, koje se nisu takmičile na EP. Pokazali smo da smo na pravom putu pred Svetsko prvenstvo u Milanu koje je kvalifikaciono za Rio. Čeka nas još dosta rada, devojke su novi dvosed, uveslavaju se i rezultati su sve bolji", rekao je trener Dušan Ružičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track