(FOTO) SIJA BRONZA: Ivana Španović dobila medalju za treće mesto na SP
Foto: AP

Ceremonija održana dan posle takmičenja

(FOTO) SIJA BRONZA: Ivana Španović dobila medalju za treće mesto na SP

Ostali sportovi -
Španovićeva je stigla do bronze na SP novim nacionalnim rekordom od 7,01 metar koji je dva puta ostvarila u prvoj i šestoj seriji

PEKING - Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović dobila je danas bronzanu medalju, koju je u petak osvojila na Svetskom prvenstvu u Pekingu u skoku u dalj.Organizatori su odlučili da danas dodele odličja osvajačicama medalja u skoku u dalj, pošto se takmičenje u ovoj disciplini petak završilo kasno po lokalnom vremenu.Španovićeva je stigla do bronze na SP novim nacionalnim rekordom od 7,01 metar koji je dva puta ostvarila u prvoj i šestoj seriji.

Zlatna medalja pripala je Amerikanki Tijani Bartoleti skokom od 7,14 metara, a srebro Šari Proktor iz Britanije sa 7,07.

http://www.youtube.com/watch?v=mgDc_5Vsuhc

Španovićeva je izjavila da tek sada postaje svesna ostvarenog rezultata."Osećam se sjajno, peta medalja u nizu sa velikih takmičenja, lični rekord i preskočena granica od sedam metara, na šta sam posebno ponosna. Tek sada postajem svesna veličine rezultata. Sve je funkcionisalo perfektno, atmosfera na stadionu je bila veličanstvena. Želela bih ovom prilikom da zahvalim svima na podršci i da poručim da ne stajemo i da se spremamo za sledeći cilj, a to je Rio 2016. godine", rekla je Španovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track