(FOTO) SVE SPREMNO ZA SAJAM SPORTA: Upoznaj šampiona, postani i ti šampion
Foto: OKS

Besplatan ulaz

(FOTO) SVE SPREMNO ZA SAJAM SPORTA: Upoznaj šampiona, postani i ti šampion

Ostali sportovi -
Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije pozvali sve građane da dođu na Sajam sporta koji će od 27. do 29. novembra biti održan u hali 1 Beogradskog sajma
1 / 2 Foto: OKS

Hala 1 Beogradskog sajma biće poprište sjane manifestacije poslednjeg vikenda u novembru. Sajam sporta koji je prošle godine potukao sve rekorde po broju posetilaca, ove će biti veći i raznovrsniji, najavljuju organizator Sportski savez Srbije i pokrovitelj Ministarstvo omladine i sporta.

Očekuje se da će od 27. do 29. novembra ovu manifestaciju obići rekordan broj posetilaca, a predsednik SSS Aleksandar Šoštar objasnio je važnost Sajma sporta.

"Pre desetak godina prestala je tradicija organizacije sajma sporta. Na ogromnu radost prošle godine Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo je značaj ove manifestacije. Sajam je posetilo više od 40.000 ljudi i dobijena je nagrada za najbolji događaj u 2015. Zato sam siguran da će trajati još dugo", rekao je Šoštar.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić naglasio je da će ulaz na Sajam biti besplatan.

"Pozivam sve da dođu i sa osmehom prihvate zdraviji način života! Sjajno je što će deca imati prvi kontakt sa sportovima koji se nazivaju 'malim', a koji učestvuju u kreiranju zdrave nacije. Imaće priliku da uđu u auto, avion, da probaju sve što žele, da upoznaju šampione, a sportisti će videti da mislimo na njih i kad ne osvajaju medalje. Moramo da oborimo rekorde kao što to oni rade, kao što je to Novak prekjuče uradio", rekao je Udovičić i dodao:

"Podržali smo Sajam sporta sa 15 miliona dinara, ali to ne smatramo troškom nego ulaganjem. Ne smemo da odustanemo jer smo posle prošlogodišnjeg sajma videli da raste broj dece u sportu. Svima nam je to podstrek da nastavimo još bolje".

PRED NAMA JE VAŽNA GODINA

Ministar Udovičić uporedio je rezultate iz ove godine sa prethodnom predolimpijskom.

"Pred nama je 2016. godina u kojoj očekujemo mnogo, a najbitnije takmičenje su Olimpijske igre. Ove godine osvojeno je 29 medalja, a 2011, koja je tako|e bila predolimpijska 11. Odatle i veće želje u olimpijskoj godini", rekao je Udovičić i zaključio da je Srbija na svim poljima u 2015. godini stigla do 536 medalja od čega 98 zlatnih.

"To ohrabruje i obavezuje da kroz ovakve manifestacije promovišemo sport".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track