(FOTO, VIDEO) MISTERIJA: Nikome nije jasno zašto su vaterpolisti Crne Gore kasnili na dodelu medalja
Foto: Saša Pavlić

Ljuti na sudije

(FOTO, VIDEO) MISTERIJA: Nikome nije jasno zašto su vaterpolisti Crne Gore kasnili na dodelu medalja

Ostali sportovi -
Ceremonija dodele medalja na Evropskom prvenstvu u vaterpolu u beogradskoj "Areni" kasnila je zbog reprezentativaca Crne Gore.
1 / 3 Foto: Printscreen

Poraženi finalisti se dugo nisu pojavljivali na drugom stepeniku pobedničkog postolja iako ih je spiker pozvao da dođu i prime srebrne medelje.

A onda su se pojavila trojica Crnogoraca, zatim još dvojica... Ostatak ekipe stigao je kada je ceremonija već počela, odnosno kada su Mađarima na grudima već zasijala bronzana odličja.

Šta je razlog kašnjenja "ajkula"? Spekuliše se da je njihovo nezadovoljstvi suđenjem, jer su kao krivce za neuspeh u finalu obeležili arbitre.

Isti stav zauzeli su i crnogorski mediji.

"Slovenac Margeta i Grk Stavridis odlučili su da Srbiju časte titulom prvaka Evrope jer je organizovala najveći spektakl u istoriji vaterpola. Oni su domaćim igračima tutnuli zlato u ruke, Crna Gora je morala da se zadovolji srebrom. Izabranici Vladimira Gojkovića pokazali su da je njihova medalja morala da bude za nijansu sjajnija, dali su sve od sebe, igrali protiv aktuelnog svetskog i evropskog prvaka, i protiv 15-ak hiljada navijača domaćeg tima. I bili su bolji! Za to su ispraćeni aplauzom prilikom dodjele medalja, ali slaba je to uteha. Protiv sudija nisu mogli", pišu podgoričke "Vijesti".

Međutim, prema drugim izvorima u pitanju je bio problem sa opremom, pošto Crnogorci nisu stigli na vreme da se presvuku za svečanu dodelu medalja.

Pogledajte koliko se čekalo na crnogorske vaterpoliste:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track