MOĆNI ORLOVI PREGAZILI I NORVEŠKU: Odbojkaši Srbije izborili plasman na SP
Foto: Fonet

Kvalifikacije u Hrvatskoj

MOĆNI ORLOVI PREGAZILI I NORVEŠKU: Odbojkaši Srbije izborili plasman na SP

Ostali sportovi -

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Zagrebu Norvešku sa 3:0, po setovima 25:12, 25:14, 25:12, u četvrtom kolu Grupe E evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Zagrebu Norvešku sa 3:0, po setovima 25:12, 25:14, 25:12, u četvrtom kolu Grupe E evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine."Orlove" je do pobede predvodio Nemanja Petrić sa 15 poena, dok je Dražen Luburić upisao 12. Srbiji je ovo četvrta pobeda bez izgubljenog seta, a pre toga je pobedila Belorusiju, Dansku i Švajcarsku.

Selekcija Nikole Grbića kolo pre kraja kvalifikacija izborila je plasman na Svetsko prvenstvo. Srbija će sutra igrati protiv domaćina kvalifikacionog turnira selekcije Hrvatske.Izabranici Nikole Grbića su u Zagreb došli da izbore plasman na SP u Italiji i Bugarskoj, i taj cilj su ispunili kolo pre kraja takmičenja. Ozbiljnim pristupom i sigurnom igrom, protiv nejake Norveške, seniori Srbije su na najbolji način potvrdili zašto su u samom svetskom vrhu. Tokom sva tri seta Srbija je bila kreator dešavanja na terenu i čekao se samo rezultat po setovima. Na kraju, prepustili su Norvežanima 38 poena za 60 minuta igre.

Utakmica izmedju Hrvatske i Srbije igraće se u nedelju od 17.30. Naša selekcija će po deseti put igrati na SP.

Grbić: Maksimalno angažovanje na svakoj utakmiciSelektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da njegovi igrači moraju da budu maksimalno angažovani u svakoj utakmici, kao i da će tako biti i sutra, u poslednjoj utakmici kvalifikacionog turnira u Zagrebu za Svetsko prvenstvo, bez obzira što je plasman već obezbeđen.Srbija je danas pobedila Norvešku sa 3:0 i to joj je bila četvrta pobeda na turniru bez izgubljenog seta."Ono što želim je da moji momci kad idu na utakmicu budu maksimalno angažovani, bez obzira na protivnika, bez obzira da li smo se kvalifikovali ili ne, bez obzira da li igrao ili ne, da svi koji su tu budu spremni da uđu na poen, na pola seta, na set ili da odigraju celu utakmicu", rekao je Grbić posle utakmice u Zagrebu.On je objasnio da ima razloga zašto traži takav pristup od svojih odbojkaša."Želim maksimalnu angažovanost, ne da bih ja jurio neki rekord pobeda ili ne znam šta, nego, jednostavno, zato što mislim da je dovoljno jako malo da se iskomplikuje cela utakmica i onda se potroši mnogo više energije nego što bi trebalo, a rezutat se dovodi u rizik. To se na sreću nije desilo ni danas ni juče, jer su momci zaista imali odličan pristup i priveli su kraju obe utakmice na vrlo efikasan način", rekao je Grbić.Hrvatska nema šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo, tako da sutrašnji rezultat nema takmičarski značaj."Što se tiče sutrašnje utakmice, očekujem potpuno isti pristup, bez obzira što smo se plasirali. Ja to nisam ni znao dok mi niste rekli. Jednostavno, želim da sutra uđemo u utakmicu i odigramo onako kako zahteva dres koji nosimo, i da odigramo na nivou imena koje imamo", rekao je Grbić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track