GRANICA SNOVA: Bolt najavio obaranje rekorda na 200 metara ispod 19 sekundi
Foto: AP

Velike ambicije

GRANICA SNOVA: Bolt najavio obaranje rekorda na 200 metara ispod 19 sekundi

Ostali sportovi -
Voleo bih da budem prvi atletičar koji će oboriti granicu snova na 200 metara ispod 19 sekundi i da tako postavim težak zadatak narednoj generaciji, rekao je najbrži čovek

BERLIN - Olimpijski šampion i svetski rekorder u sprintu Jamajčanin Usein Bolt najavio je u ovoj godini obaranje sopstvenog svetskog rekorda na 200 metara ispod 19 sekundi.

Najbolji rezultat svih vremena u ovoj disciplini sada iznosi 19,19 sekundi i Bolt ga je postavio na prvenstvu sveta u Berlinu 2009.

Jamajčanin je na istom takmičenju oborio i svetski rekord na 100 metara - 9,58 sekundi.

Bolt je za nemačke medije otkrio da definitivno odustaje od skoka u dalj i trke na 400 metara.

Jamajčanski atletičar je ocenio da je pred njim ključna godina u karijeri, s obzirom da je prethodnu 2014. praktično propustio zbog povreda.

"Voleo bih da budem prvi atletičar koji će oboriti granicu snova na 200 metara ispod 19 sekundi i da tako postavim težak zadatak narednoj generaciji", rekao je Bolt za nemačke listove General Ancajger i Kelniše Rundšau.

"Što se skoka u dalj tiče, odustao sam definitivno od te discipline zbog rizika od povreda", rekao je Bolt.

Najbrži čovek današnjice naglasio je da mu je u 2015. glavni cilj osvajanje četvrte uzastopne titule svetskog prvaka na 200 metara i treće na 100 metara - budući da je na Mundijalu u Daegu 2011. bio eliminisan u finalu zbog pogrešnog starta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track