GRCI ZA KURIR: Rađen šmrkanje platio 120.000 evra!

Olimpijakos raskinuo ugovor sa Srbinom

GRCI ZA KURIR: Rađen šmrkanje platio 120.000 evra!

Ostali sportovi -
Nikola je prekršio ugovor i normalno je da neće dobiti novac. Žao nam je što se to dogodilo, kaže za Kurir Kristina Filingiri, menadžerka grčkog kluba

Grčki Olimpijakos odlučio je da raskine ugovor sa srpskim vaterpolistom Nikolom Rađenom zbog njegove kokainske afere i suspenzije koju mu je na neodređeno vreme izrekla FINA.Reprezentativac Srbije i njegova supruga Ana Kokić već su odjavili stran u Atini i u Beograd bi trebalo da dođu sredinom juna, a prema rečima Kristine Filingiri, generalne menadžerke grčkog kluba, s kojom je Kurir juče stupio u kontakt, Pirejci više ne računaju na njega. Ona još otkriva da Nikola neće dobiti obećanih 120.000 evra, koliko je trebalo da mu pripadne po slovu ugovora, jer je prekršio pravila ponašanja.- Raskinuli smo ugovor s Nikolom Rađenom jer je koristio narkotike. Žao nam što se to dogodilo, ali ovo je normalna procedura u ovakvim situacijama. Sasvim je razumljivo da, usled raskida saradnje, Nikola neće dobiti planirani novac jer je prekršio pravila ponašanja. Ne znam da li se oprostio od saigrača, ali znam da je razgovarao s trenerom i poručio mu da mu je žao zbog svega što se dogodilo - kaže u razgovoru za Kurir Kristina Filingiri.Nikola je u noći između utorka i srede na Tviteru objavio otvoreno pismo, u kojem priznaje da je koristio kokain i da mu je žao zbog svega.- Tačno je da su nalazi na doping testu bili pozitivni i da mi sledi suspenzija. Tokom karijere sam bio testiran više od 20 puta i rezultati su uvek bili negativni. Prihvatam odgovornost, ali nadam se da ću biti u prilici da se vratim vaterpolu. Napravio sam grešku, koju ću ispraviti, a prvi korak na tom putu je da tu grešku priznam. Žao mi je što sam uneo nemir u svoju porodicu, što sam izneverio saigrače i trenere i razočarao ljubitelje vaterpola. Nadam se da ću svojim budućim angažovanjem ponovo pridobiti njihovo poverenje - napisao je Rađen.

Rađen sa suprugom Anom Kokić odjavio stan u Atini i vraća se u Beograd
Rađen sa suprugom Anom Kokić odjavio stan u Atini i vraća se u Beograd

U sklopu kazneNE SME NI NA TRIBINENikola Rađen tokom suspenzije neće smeti da posećuje sportske manifestacije ni kao običan gledalac, jer u zakonu piše: „Nijedan sportista kome je izrečena zabrana tokom njenog trajanja ni u kom svojstvu ne može učestvovati u takmičenju ili aktivnostima (izuzev u zvaničnim programima antidoping edukacije ili rehabilitacije), ili u takmičenju koje je u nadležnosti ili ga je organizovala bilo koja profesionalna liga, ili na bilo kojoj priredbi internacionalnog ili nacionalnog nivoa“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track