HOKEJAŠKI SAVEZ OSUDIO INCIDENT POSLE DERBIJA: Disciplinski postupak protiv odgovornih u Partizanu
Foto: Fonet

Skandal dobija epilog

HOKEJAŠKI SAVEZ OSUDIO INCIDENT POSLE DERBIJA: Disciplinski postupak protiv odgovornih u Partizanu

Ostali sportovi -

Mladi hokejaši Partizana posle pobede nad "večitim rivalom" slavili su pevajući uvredljive pesme na račun premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića.

Hokejaški klub Partizan se izvinio Vučiću i Čoviću, a povodom ovog incidenta oglasio se i Hokejaški savez Srbije.

"Analizirajući incident koji se u nedelju, 16. oktobra dogodio posle utakmice Prvenstva Srbije U12 između SKHL Crvena zvezde i HK Partizan, u kojem su mladi hokejaši Partizana u svlačionici pevali neprimerene pesme na račun svog sportskog rivala, Savez hokeja na ledu Srbije (SHLS) osuđuje ovakvo ponašanje članova HK Partizana", kaže se na početku saopštenja.

"SHLS čvrsto veruje da ovakav incident nije u duhu sporta i da narušava vrednosti koje svi hokejaški radnici neguju svojim svakodnevnim entuzijazmom na očuvanju i razvoju hokeja u domaćim okvirima. Kao krovni organ hokejaškog sporta u Republici Srbiji, čiji su sastavni deo svi domaći klubovi i njihovi članovi, Savez osuđuje bilo kakav vid netrpeljivosti i širenja mržnje na račun protivnika ili bilo kog drugog hokejaškog radnika ili poklonika ovog sporta, kao i društva u celini. Ovakvo ponašanje nije u duhu, niti kulturi hokeja kao sporta, kao ni deo vrednosti i ciljeva propisanih Statutom Saveza hokeja na ledu Srbije", dodaje se u saopštenju.

Savez poručuje da je jedni od najvažnijih želja i ciljeva prilikom inicijative za osnivanje i učešće Hokejaškog kluba Beograd u regionalnoj MOL ligi bio je saradnja dva suprotstavljena tabora i rad na zajedničkom dobru, težnja za napretkom i popularizacijom hokeja u našoj zemlji i, iznad svega, negovanje pravih društvenih i porodičnih vrednosti, naročito među omladinom.

"Verovatno prvi put u istoriji srpskog sporta dva najveća sportska rivala na ovim prostorima postigla su konsenzus oko “višeg cilja”, odnosno napretka reprezentacije Srbije kroz učešće HK Beograd u MOL ligi. Kao posledica takve inicijative hokejaški klubovi HK Partizan i SKHL Crvena zvezda bili su spremni da se odreknu svojih najboljih igrača i tako čak ugroze svoje klupske interese radi što boljih rezultata HK Beograda u regionalnom takmičenju, odnosno reprezentacije Srbije na svetskim šampionatima.Uprkos tome, jedan nemili incident učinio je da se ponovo stvori jaz između dva velika rivala. Stoga će SHLS pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih lica u HK Partizanu koji su dozvolili da se među mladim hokejašima ovog kluba otvoreno izraze nesportski motivi upereni ka rivalu. Takođe, Savez hokeja na ledu Srbije apeluje na roditelje i sve ostale članove društva da u skladu sa obavezom koju svi imamo prema deci, zajednički utičemo i radimo na stvaranju isključivo pozitivnih životnih i društvenih vrednosti i negovanju sportske kulture", zaključuje se u saopštenju Saveza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track