Stefan Jurišić: Igre imaju veliku draž

Evropske olimpijske igre u Bakuu

Stefan Jurišić: Igre imaju veliku draž

Ostali sportovi -
dosad nisam bio u prilici da budem na tako velikom takmičenju s našim reprezentativcima iz ostalih sportova, pa i to ima svoje čari, kaže

Srpski džudista Stefan Jurišić (24) privodi kraju pripreme za prve Evropske olimpijske igre u Bakuu i željno iščekuje početak velikog takmičenja.

- Činjenica da su to prve Igre daje posebnu draž i predstavlja mi veliko zadovoljstvo. Pored toga, dosad nisam bio u prilici da budem na tako velikom takmičenju s našim reprezentativcima iz ostalih sportova, pa i to ima svoje čari.Kako teku pripreme za ovo takmičenje i kakva su vaša očekivanja?- Ostalo je da pre Bakua odem na planinu Rogla u Sloveniji da finiširam pripreme. Mislim da sam spreman, a dometi će zavisiti i od žreba. Tu će biti 30 najboljih evropskih takmičara, praktično kao Evropsko prvenstvo samo što učestvuju isključivo najbolji.Šta planirate posle Igara u Azerbejdžanu?- Posle Bakua idem u Bugarsku na planinu Belmeken, a onda na Svetski kup u Tajvanu. Odatle produžavam za Japan, na deo priprema za Svetsko prvenstvo, koje će krajem avgusta biti održano u Astani (Kazahstan). Finalne pripreme ću odraditi u Beogradu.

Timski duhČASTI SVE OLIMPIJCEStefan Jurišić se pored džudoa bavi i ugostiteljstvom. S porodicom drži kafe-restoran „Voulez-Vous“, u kom će svim kolegama učesnicima Igara u Bakuu omogućiti da sa po jednim članom porodice imaju obrok i piće sve do polaska u Azerbejdžan.Ovo će Stefanu, njegovoj porodici i svim zaposlenima u restoranu biti lično i profesionalno zadovoljstvo, čime će dati skroman doprinos budućem velikom uspehu naših sportista.Istovremeno, ovaj gest je i svojevrsna potvrda i najava nastavka tradicije snažnog timskog duha koji krasi srpske sportiste gde god da odu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track