IHF NAS ISPALIO: Rukometaši Srbije ipak bez učešća na SP u Kataru
Foto: Rss.org.rs

Međunarodna rukometna federacija pozive uručila Islandu i Saudijskoj Arabiji

IHF NAS ISPALIO: Rukometaši Srbije ipak bez učešća na SP u Kataru

Ostali sportovi -
Reprezentacije Bahreina i Ujedinjenih Arapskih Emirata ranije su se povukle sa planetarnog šampionata, pa je postojala mogućnost da njihova mesta zauzmu predstavnici Evrope, Srbija i Mađarska

BEOGRAD - Muška rukometna reprezentacija Srbije ipak neće biti učesnik prvenstva sveta početkom sledeće godine u Kataru pošto je Međunarodna rukometna federacija (IHF) naknadne pozive uručila Islandu i Saudijskoj Arabiji.

Reprezentacije Bahreina i Ujedinjenih Arapskih Emirata ranije su se povukle sa planetarnog šampionata, pa je postojala mogućnost da njihova mesta zauzmu predstavnici Evrope, Srbija i Mađarska, odnosno predstavnici Azije, Južna Moreja i Japan.

Od toga, međutim, nije bilo ništa, jer je Izvršni odbor IHF na sastanku u Hercogenaurahu odlučio da se pozovu Island i Saudijska Arabija, koji će igrati u C, odnosno D grupi, gde su ranije žrebom svrstane selekcije koje su se povukle sa šampionata.

Takođe, IHF je odlučio da rukometne saveze Bahreina i UAE kazni sa po 100.000 švajcarskih franaka, objavljeno je na zvaničnom sajtu te organizacije.

Sastavi grupa za SP:

A grupa: Španija, Slovenija, Katar, Belorusija, Brazil, Čile

B: Hrvatska, BiH, Makedonija, Austrija, Tunis, Iran

C: Francuska, Švedska, Alžir, Češka, Egipat, Ialand.

D: Danska, Poljska, Rusija, Argentina, Saudijska Arabija, Nemačka

Rukometno prvenstvo sveta u Kataru biće održano iduće godine od 15. januara do 1. februara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track